Hrvatska

Unatoč buri brdski biciklisti osvojili Cres: "Samo je duh nepobjediv!“

Nakon creske etape brdski se biciklisti pripremaju za sutrašnju završnicu na Lošinju. U nekoliko kategorija pobjednici su izgledni, no oni u muškoj kategoriji bit će neizvjesni do samog kraja

Osor, 12. travnja 2019. – Brdski biciklisti na kvarnerskim se otocima nastavljaju boriti s nepovoljnim vremenskim uvjetima i surovom prirodom. Cresku su etapu utrke Mitas 4 Islands uspjeli završiti samo najsnažniji i najuporniji timovi. Bura je usporila trajekt kojim su biciklisti i logistika stizali u Merag što je svima stvorilo dodatan pritisak pred sam start.
 


U muci se poznaju junaci! Narodna je to poslovica koju su na stazi potvrđivali brdski biciklisti. Jaka bura dodatno im je otežavala vožnju kvrgavim uzbrdicama, uskim pastirskim stazama i kozjim putovima.

Samo je duh nepobjediv! Sudionicima naše utrke skidam kapu dolje kako su se borili s današnjim nedaćama! Uz grube podloge, tu su bili i jak vjetar te mnogima razne poteškoće s biciklima“, kazao je direktor utrke Igor Lončarić Rulj.
 


Na cilj u Osoru prvi je u muškoj kategoriji stigao Vitalo Future Cycling iz Češke koji je bio najbrži i u prvoj etapi utrke. To znači da ih na posljednjoj etapi utrke, onoj na Lošinju, očekuje napeti sraz sa sunarodnjacima – timom Mitas CZE 1. Za petama im je još nekoliko timova.

U ženskoj kategoriji pobjede nastavlja nizati tim Focus Rapiro Racing – KMC koji čine Njemica Cemile Trommer i Nizozemka Karen Brouwer.
 


Utrka je prilično izazovna. Tehnički je zahtjevno, mnogo je oštrih uspona, ozbiljnog i zahtjevnog terena, ali organizacija i uvjeti su odlični tako da mogu reći da zaslužuju čistu desetku. Uživamo biciklirajući otocima, ali uživamo i u druženjima s vašim ljudima koji su vrlo simpatični i otvoreni. Treniramo u svojim klubovima već više od deset godina, a u kategoriji brdskog biciklizma oko pet. Brdski biciklizam sve je popularniji, pogotovo među biciklisticama. Mislimo da nema prepreka da se žene bave tim sportom i uživaju jednako koliko i muškarci“, kazale su Cemile Trommer i Karen Brouwer.
 


Jednak uspjeh njihovom, ali u kategoriji Master bilježi tim Orbea Factory Team u kojem su Tomi Misser i Daniel Ruano iz Španjolske.

Ove su trase pravi brdski biciklizam i to je ono što volim! Prvi smo puta u Hrvatskoj no oduševljeni smo, pa se nadamo da će iduće godine na ovu utrku doći više ljudi iz Španjolske i Južne Amerike. S ovom utrkom brdskog biciklizma mogu usporediti neke iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade”, kazao je Tomi Misser.
 


Utrka ima dobre vijesti i za domaće navijače. Naime, i treću etapu utrke u miješanoj je kategoriji osvojio hrvatski tim Keindl Sport u kojem su Pavao Roset i Andrea Kiršić. Roset u utrci sudjeluje već peti put, a zajedno na njoj nastupaju treći put.

Na današnjoj ruti najteži su nam bili otvoreni makadami. Puhao je snažan vjetar, a mi smo oboje vrlo lagani, pa nam usponi idu odlično no vjetrometine u ravnici ne idu nam u prilog. Uspjeli smo zadržati prednost koju smo dobili na uzbrdicama i tako smo pobijedili. Pred nama je lošinjska trasa koja je kraća, ali jako zahtjevna“, kazali su Pavao Roset i Andrea Kiršić te dodali da u brdskom biciklizmu veliku ulogu imaju taktika i poznavanje konkurencije.
 

 


Pobjednici creske etape u kategoriji Grand Master je slovensko-njemački tim Keindl Sport – Bike & Ski. Sa Cresa su biciklisti otišli na Lošinj gdje ih sutra očekuje posljednja etapa u koju će morati uložiti svaki preostali atom snage.

Proglašenje pobjednika utrke Mitas 4 Islands održat će se sutra (u subotu, 13. travnja) u središtu Malog Lošinja.

Uz organizatore pobjednicima će među prvima čestitati Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice.

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.