Hrvatska

Na Lošinju dramatična završnica utrke Mitas 4 Islands

Unatoč šestom mjestu na kraju posljednje etape, na tron utrke zasjeo Mitas CZE 1. Pobjedu u ženskoj kategoriji elegantno odnio tim Focus Rapiro Racing – KMC. Španjolci iz tima Orbea Factory pobjedu u kategoriji Master proslavili skokom u hladno more

Mali Lošinj, 13. travnja 2019. – Na cilju utrke Mitas 4 Islands u Malom Lošinju napetost se mogla rezati nožem. Kad je pred brdskim biciklistima ostalo svega nekoliko stotina metara staze, bilo je jasno da će o pobjedniku posljednje etape odlučivati stotinke, a o pobjedniku utrke sekunde.
 


Tako je i bilo. Tim Texpa-Simplon u kojem su Nijemac Marc Stutzmann i Švicarac Michael Stuenzi, kroz ciljna su vrata prošli samo stotinku ispred češkog tima Vitalo Future Cycling i time osvojili prvo mjesto u završnoj etapi utrke Mitas 4 Islands u muškoj kategoriji.
 


Ukupni su pak pobjednici u toj kategoriji Filip Adel i Jan Škarnitzl iz tima Mitas CZE 1.

"Utrka je bila doista luda! Napeto je bilo do samoga kraja i doista su nijanse odlučivale o ukupnom pobjedniku. Imali smo nekih tehničkih problema na stazi što nas je dosta usporilo pa smo današnju utrku završili na šestom mjestu. Gledajući ukupne rezultate utrke vidim da smo na kraju bili minutu ispred naših sunarodnjaka iz tima Vitalo Future Cycling“, kazao je Filip Adel koji se na isto postolje uspeo i prošle godine.
 


Njegov tim tako sada iza sebe ima čak dvije pobjede i jedno drugo mjesto na utrci Mitas 4 Islands. Organizatori utrke zato mu predviđaju i sjajan nastup iduće godine na Olimpijskim igrama.

"Budući da je utrka u kategoriji S1 prema Međunarodnom savezu biciklista i pobjednicima donosi vrijedne bodove za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, bit će nam drago iduće godine navijati za brdske bicikliste koji su vještinu brusili na kvarnerskim otocima“, istaknuo je direktor utrke Igor Lončarić Rulj.
 


Drama je na Lošinju pratila i nastup tima Orbea Factory. Danima pobjeđuju u kategoriji Master da bi Danielu Ruanu dvjestotinjak metara prije kraja utrke na biciklu puknuo lanac, pa ga je njegov kolega Tomi Misser doslovce gurao do cilja. Tako je prvi na cilj stigao mađarski tim Speed-Way, no Španjolci su proglašeni pobjednicima utrke u kategoriji Master. Temperamentni dvojac taj je događaj proslavio skokom u još uvijek hladno Jadransko more. Temperatura zraka i mora bila je 14 stupnjeva no mokri su biciklisti slavlje nastavili kao da je vruć ljetni dan.
 


Uzbudljivo je bilo i u kategoriji Mix. Etapnu je pobjedu odnio slovenski Tancacoaching-energijateam.com 1 koji čine Mitja Tancik i Vita Movrin, a najbolji u utrci je hrvatski Keindl Sport u kojem su Pavao Roset i Andrea Kiršić.

Pobjedu u ženskoj kategoriji elegantno je odnio tim Focus Rapiro Racing – KMC koji čine Njemica Cemile Trommer i Nizozemka Karen Brouwer. Od prologa do kraja utrke jasno su dominirale kategorijom.
 


Istu priču u kategoriji Grand Master izvozili su Slovenac Peter Vesel i Nijemac Thorsten Damm koji čine tim Keindl Sport – Bike & Ski.

Nešto je, čini se, i u iskustvu. Naime, među ukupnim pobjednicima čak su dva imena koja na utrci Mitas 4 Islands sudjeluju već pet godina – Roset i Vesel.

Organizatore veseli činjenica da utrka uz vjerne sudionike, iz godine u godinu privlači i nove iz cijelog svijeta – od Kanade do Novog Zelanda.
 


"Utrka Mitas 4 Islands odličan je primjer kvalitetno organizirane sportske manifestacije koja u razdoblju predsezone na četiri hrvatska otoka privlači brojne natjecatelje, ali i posjetitelje iz svih dijelova svijeta budući da utrku mogu voziti i rekreativci. Prepoznala je to i Hrvatska turistička zajednica koja je ove godine podržala utrku kroz program Sportska Hrvatska“, kazao je Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte HTZ-a, na dodjeli nagrada pobjednicima utrke.

Završetak ovogodišnje utrke za organizatore znači samo kratak predah. Naime, odmah kreću u istraživanje novih trasa i kreiranje što atraktivnije sljedeće utrke Mitas 4 Islands.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.