Hrvatska

"Tour of Croatia" otkazan 5 dana prije starta

Samo pet dana prije najavljenog starta svog petog izdanja, utrka Tour of Croatia je službeno otkazana od strane organizatora.

Nakon što se dugo čekalo na detalje vezane za ovogodišnje izdanje utrke, organizatori su 14. travnja objavili popis timova koji su trebali sudjelovati na ovogodišnjem izdanju, međutim samo 4 dana kasnije u priopćenju za medije direktor utrke Ivan Črnjarić je upoznao medije o razlozima otkazivanja.

Propćenje sa službene Facebook stranice "Tour of Croatia" prenosimo u cijelosti:

Priopćenje za medije - Otkazan Tour of Croatia

18.04.2019. Rijeka – „Htio bih zahvaliti svima koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i razglednicu Hrvatske koju je biciklistička utrka Tour of Croatia godinama odašiljala u svijet. Također, zahvaljujem svim partnerima i sponzorima koji su se do sada priključili projektu.

Nažalost, financijska konstrukcija nije bila na vrijeme u potpunosti potvrđena od strane nekih sponzora te je projekt kao takav bilo nužno otkazati u posljednjoj fazi pripreme“ izjavio je Ivan Črnjarić, direktor utrke Tour of Croatia.

Tour of Croatia u svojem 5. izdanju trebao se održati od 23. do 28. travnja u sklopu kojeg bi biciklisti iz međunarodnih timova prošli etape od Slavonije do juga Hrvatske. Tour of Croatia podržao je Hrvatski biciklistički savez, Hrvatski olimpijski odbor, UCI (svjetska biciklistička federacija), Ministarstvo turizma, Središnji državni ured za šport. Kao i prethodnih godina donesena je i odluka o financijskom sudjelovanju Hrvatske turističke zajednice i mnogih drugih partnera i sponzora. Projekt je u potpunosti bio spreman te se je čekala posljednja potvrda sudjelovanja nekih od već dogovorenih sponzora, a koja je nažalost u posljednjem trenutku izostala…

„Unatoč potvrdama dvadeset međunarodnih ekipa koje su trebale sudjelovati na utrci, među kojima su i neke od najboljih poput Trek Segafreda, Androni Giocattolia, utrka je nažalost otkazana. Uz profesionalne ekipe, imali smo veliki interes i podršku od brojnih ljubitelja biciklizma i sporta općenito„ izjavio je Črnjarić te napomenuo kako se pri organizaciji susretao s neprestanim vanjskim opstrukcijama na svim razinama i lažnim navodima od strane bivšeg poslovnog partnera koji su nanijeli veliku štetu projektu Tour of Croatia, njemu osobno kao i biciklizmu općenito, a za što su poduzete odgovarajuće pravne radnje u svrhu zaštite svojih prava i interesa.

Potvrđeni timovi bili su: Trek-Segafredo, Team Androni Giocattoli, Bardiani - CSF Pro Team, Burgos BH, Gazprom-RusVelo, Israel Cycling Academy, Neri - Selle Italia – KTM, NIPPO Vini Fantini Faizanè. Riwal Readynez Cycling Team, Roompot - Charles Cycling Team, Sport Vlaanderen – Baloise, Team Novo Nordisk, CCC Team, EvoPro Racing, Vino - Astana Motors Fan Club, BIKE AID Pro Cycling Team, MERIDIANA PRO CyclinG TeaM, TARTELETTO - ISOREX Continental Cycling Team, Team Coop i Amore & Vita – Prodir.

Potvrđene međunarodne TV postaje za emitiranje Toura of Croatia bile su Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport Asia, Fox Sports Africa, FLO Sports USA, DAZN Japan, odnosno gotovo svi kontinenti svijeta sa preko 150 zemalja svijeta.

„Zahvaljujem i svim gradovima koji su prepoznali vrijednost utrke, koja osim sportskog duha sa sobom promovira turistički potencijal te kroz mnoge svjetske medije komunicira i promovira ljepote Hrvatske“ dodao je Črnjarić.

Podsjetimo, Tour of Croatia u formatu kakvim se ponosimo posljednjih 5 godina vjerovatno nikada ne bi postojao da nije bilo idejnog začetnika projekta Ivana Črnjarića koji je 2015. godine okupio tim suradnika te svijetu odaslao najljepšu sportsku, kulturnu i turističku sliku Hrvatske.

Ivan Črnjarić, 
direktor utrke Tour of Croatia

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.