Hrvatska

Odvožena posljednja etapa projekta “Hrvatska biciklistički raj s Marijem Zubčićem"

Matija Korvin, jedna od najmoćnijih i najbogatijih kraljeva u Europi svog vremena, izabran je za hrvatsko-ugarskog kralja 1458. godine. U to doba još nije imao ni navršenih 15 godina života, no u povijesti ga pamte kao  jednog od najomiljenijih hrvatsko-ugarskih kraljeva.

Upravo je broj 1458, broj kilometara koji je Mario Zubčić prešao s biciklom u zadnjih 9 dana, provevši u prosjeku 6,5 sati na biciklu u danu. Nažalost cilj od 2020 kilometara nije ostvaren no to nitko ne može, niti neće zamjeriti ni Mariu ni njegovom timu, jer su uvjeti na većini etapa bili više za vaterpolo nego za biciklizam. Nije ga vrijeme štedilo, a kada smo mislili da je kiša u prvoj etapi najgore od vremenskih neprilika par dana kasnije dočekao ga je ledeni Zavižan gdje je priroda pokazala sve svoje čari i kako je moguće da u roku od 12 sati temperatura padne za čak 15 stupnjeva. Sve ovo i ne bi bilo toliko nevjerojatno da se nije radilo o mjesecu svibnju.
 

 


Kao što je i puno puta naglašavano cilj ovoga projekta je, uz promociju Hrvatske kao biciklističke destinacije, dizanje svijesti o sigurnosti biciklista na cestama te je upravo zbog toga Mario preskočio neke etape kako ne bi dovodili, dionike cestovnog prometa i samoga biciklista, u opasnost.

Iako nas vrijeme nije poslužilo, uspjeli smo prikazati sve čari lijepe naše, od kiše. sunca, bure, juga pa čak i snijega, od mora, brda i dolina. Upravo ova raznolikost je ono što našu Hrvatsku čini posebnom i privlači svake godine sve veći broj turista, te nadamo se svake godine sve više ciklo-turista.
 


Mario Zubčić nakon finalne etape: „I 9. posljednja etapa je uspješno riješena. Osijek-Našice-Čepin-Đakovo-Vinkovci-Vukovar-Ilok. 229km. Sve je bilo više nego savršeno. I fizički i psihički sam u puno boljem stanju nego što sam pretpostavljao da ću biti. Umora gotovo da i nema, što je samo dokaz vrhunski odrađenih priprema. Ponosan sam i na sebe, ali i na svih 7 ljudi koji su bili samnom proteklih 9 dana. O svemu tome sutra, prekosutra, kad se sve skupa malo slegne.“
 

 


Vjerujemo kako će Mario nakon što se slegnu dojmovi i glava ohladi, početi planirati novi i uzbudljiviji projekt koji će promovirati Hrvatsku kao biciklističku destinaciju.

Još jednom veliko hvala svim sponzorima, pokroviteljima i pratiteljima ovoga projekta a posebno hvala  GIANT Hrvatska, Hrvatskoj elektroprivredi i ACI-ju na podršci!
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.