Hrvatska

Frane Granić četvrti na BMX Svjetskom prvenstvu u Montpellieru

Majstor u akrobacijama s BMX biciklom, mladi Baškovođanin Frane Granić, ostvario je odličan uspjeh osvojivši četvrto mjesto u francuskom Montpellieru na upravo završenom BMX World cupu, nastupivši u disciplini Flat i u Master kategoriji.

U finale je ušao kao šesti od osam natjecatelja, a u konačnici je ispunio i cilj da se plasira među prvih pet u konkurenciji. Time stječe pravo da nakon Master nastupa u najvišoj, Pro kategoriji svoje discipline.
 


S obzirom da su ekstremni sportovi uvršteni među olimpijske a prvi put će biti i službeno uvedeni u program Olimpijskih igara iduće, 2020.godine, pred Franom su brojne mogućnosti.
 


"Naravno, zadovoljan sam iako mi je žao što na kraju nisam završio među prva tri. Ipak, vozio sam na podlozi za koju se nisam imao gdje pripremati tako da moram biti sretan krajnjim rezultatom. Nije bilo lako nastupati, pogotovo protiv francuskih vozača koji su imali publiku na svojoj strani. Odlična atmosfera i sve u svemu super dojam" – kazao je Granić.

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.