Hrvatska

Sindikat biciklista poziva sve na panoramsku fotografiju na biciklima

Hrvatski državni arhiv otvara izložbu o 200. obljetnici patentiranja bicikla povodom Međunarodnog dana arhiva. Sindikat biciklista poziva sve da dođu u ponedjeljak 10. lipnja na otvorenje svojim biciklima i obilježe panoramsku fotografiju!

Međunarodni dan arhiva u cijeloj Hrvatskoj i u svim državnim arhivima ove će godine biti posvećen obljetnici patentiranja bicikla, a koordinator obilježavanja krovna je strukovna udruga hrvatskih arhivista – Hrvatsko arhivističko društvo, uz suradnju i potporu Sindikata biciklista.
 


Središnje će se događanje odvijati u ponedjeljak 10. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu, na Marulićevom trgu 21:

12:30 panoramska fotografija biciklista, bicikala i svih zaljubljenika u bicikl, ispred Hrvatskog državnog arhiva
13:00 otvorenje izložbe o biciklu u Hrvatskom državnom arhivu, koje će obilježiti gdin Dinko Čutura, ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva, gđa. Ana Štimac, autorica izložbe, Hrvatski državni arhiv, Tena Šarić iz Sindikata biciklista, gdin Slavko Juraga, Nj. E. g. Christian Thorning, veleposlanik kraljevine Danske i gđa. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture
13:30 prigodna nagradna igra u 13,30 sati s biciklom kao glavnom nagradom

Bit će i drugih zanimljivih događanja poput Ciklokina, kino koje je upogonjeno okretanjem pedala, s projekcijom filmskih zapisa iz Hrvatskog filmskog arhiva, gdje ćete moći potrošiti kaloriju više koju ćete dobiti na domjenku nakon otvorenja izložbe i nagradne igre!

Dođite u Hrvatski državni arhiv, pogledajte izložbu i vrtite pedale na Ciklokinu i u preostalim danima tjedna 10. – 14. lipnja od 9 do 16 sati! Više o svemu na Facebooku.
 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.