Hrvatska

Samobor: Postavljen solarni stup za popravak bicikala na Velikom Dolu

Turistička zajednica grada Samobora krenula je s postavljanjem biciklističke infrastrukture na biciklističkim rutama grada Samobora, a u prvoj fazi to je postavljanje cikloservisnih stanica i alata za popravak bicikala.

Tako je na jednoj od ruta, ispred Planinarskog doma Ivica Sudnik na Velikom Dolu, postavljen solarni stup za popravak bicikala. Radi se o "Recro bike service" stupu koji za svoj rad koristi energiju Sunca, višak energije sprema u svoje akumulatore, te pokreće kompresor za pumpanje biciklističkih guma i punjač mobitela. Sadrži spremnik za osnovni alat za brzi popravak bicikla i u potpunosti je izrađen od nehrđajućih materijala. Nastavak je to promocije aktivnog turizma i zdravog načina života, ljubavi prema biciklizmu i poticanja razvoja cikloturizma na našem području.
 


Također, krenulo se i s popravcima postojećih cikloservisnih stanica, oštećenih uslijed vandalizma. U Bregani je zamijenjeno izbijeno tipkalo, ponovno je ožičen sustav, zamijenjen je potreban alat te pumpa, tako da je solarni stup ponovno u funkciji. Cikloservisna stanica u Kompareovoj je zbog opsežnijih popravaka privremeno uklonjena, te će kroz nekoliko dana biti ponovno postavljena.

Samobor zaista postaje prava biciklistička meka, kroz razvoj cikloturizma, ali i organizaciju važnih biciklističkih događanja, od biciklijada, rekreativnih maratona, breveta i utrka. Već ovog vikenda, u subotu, 8. lipnja BBK Krpelj organizira svoj prvi rekreativni XCM maraton Occupy Samobor, dok smo u nedjelju, 16. lipnja ponosni domaćin već tradicionalnog MTB spektakla, međunarodne utrke 26. XCO Samobor, u organizaciji BBK Šišmiš.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.