Hrvatska

Sutivanske staze izazivaju i najspremnije bicikliste

Rujan je idealan mjesec kada na otoku Braču trebate istraživati biciklističke staze.

Mjesto Sutivan, smješteno na sjeverozapadnoj strani otoka, svake godine u svibnju postaje domaćin poznate utrke „Uvati vitar“, stoga se pripremite na vrijeme za ovaj nezaboravan događaj.
 


Bonaca, Vitar i Bura su tri staze s ukupno preko 120 kilometara, nazvane prema zahtjevnosti terena. Ako ste rekreativac ali u potrazi za dovoljno izazovnim terenom, Bonaca je prva staza koju trebate iskusiti. Budite opušteni i na svojoj ruti slobodno zastanite ovjekovječiti nekoliko odličnih prizora koji jednostavno oduzimaju  dah. Staza Vitar podiže ljestvicu zahtjevnosti. Već i njena dužina od 40 kilometara nije šala a kada tome pridodate i teren najvišeg jadranskog otoka – i napredni rekreativci će morat biti u najboljoj formi kako bi ju mogli savladati.
 

  


Ako mislite da prve dvije možete odraditi bez muke, onda je za vas staza Bura kao stvorena. 70 kilometara se borite sa brzim spustevima i zahtjevnim usponima. Bura izaziva i najhrabrije bicikliste i njihovu opremu - pitanje je samo jeste li dovoljno spremni boriti se protiv ovog oštrog vjetra?
 

 


Kako bi vaša pustolovina u Sutivanu na Braču bila potpuna, trebat ćete i idealan biciklistički smještaj a Bretia apartmani su upravo to. Bike info karte, funkcionalni apartmani, najudobinij kreveti i što je najvažnije – sigurna garaža za vaše ljubimce na dva kotača su sve što vam treba za najbolji vikend. Nakon iscrpne vožnje, sve što trebate je napuniti baterije uz dobar roštilj i opuštanje u Bretia bazenu.
 


Bretia tim će rado ugostiti čitavu ekipu jer raspolaže s čak 54 ležaja. Skupite ekipu i istražite Brač na najbolji mogući način.

Vidimo se u Sutivanu!

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.