Hrvatska

Najava: II.kolo XCZLD - MTB maraton Stankovci

Nedelja, 20.10.2019. biti će okupljalište mnogih brdskih biciklista, jer u Stankovcima uopravo na taj dan starta šesti po redu brdsko biciklistički maraton.

Bitno je spomenuti kako je ovaj maraton ujedno i 2. kolo XC Zimske lige Dalmacije, manifestacije koja je prije 6 godina doživjela bum upravo u Stankovcima gdje je klub Aks privukao u ono vrijeme,  nevjervatnih 193 biciklista.
 


Upravo je taj događaj bio zamašnjak za zimsku ligu koja je danas sinonim i primjer svim rekreativnim ligama u RH. Odlične organizacije utrka, popratne službe, broj natjecatelja i druženja krase ovu ligu, a pogotovo maraton u Stankovcima.
 

 


Nakon pet godina jurnjave po istoj stazi u dužini od 32 km, ove godine je staza malo promjenjena gdje su organizatori napravili uvodni dio od 8 km, nakon kojeg biciklisti idu u glavna dva kruga dužine 22 km (po krugu 11 km). Sama staza će samim time imati 30 km, a s 210 metara uspona spada u jednu od lakših staza u Ligi što je odličan poziv svim rekreativcima koji imaju brdski bicikl i kacigu da se odazovu ovoj utrci.
 


Krugovi, nadamo se bit će vrlo zanimljivi jer su spoj nekoliko različitih podloga, a vjerovatno najzanimljiviji dio svima će biti singltrack u dužini od 4 km kojeg su članovi kluba uredili kroz zadnjih 10ak dana. Novost od ove godine u Ligi pa tako i na našem maratonu su utrke za djecu, gdje mogu nastupiti sva djeca od 7-17 godina podjeljeni po dobnim kategorijama na djevojčice i dječake. Za njih je pripremljena manja kružna staza, a ovisno o dobi voziti će različiti broj krugova.
 

 


Prateći svakodnevno vremensku prognozu za varljivi listopad možemo sa sigurnošću tvrditi na nas čeka idealno vrijeme od 20ak stunjeva bez oborina, a osim idealnog vremena čekaju vas i domaćini ove priredbe s hranom i pićem po završetku utrke te medaljama za najbolje.
 


Vidimo se u Stankovcima 20.10.2019. na šestom izdanju maratona i drugog kola XCZLD, a svakako nadamo se brojci od 200 natjecatelja, fer i sportskoj utrci te dobroj zabavi i druženju.

Detalji: Facebook event - https://www.facebook.com/events/2391332174296611/
XCZLD web: http://www.xczld.info/
Prijave: https://www.stoperica.live/races

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.