Hrvatska

NAJAVA: IV. kolo XC Zimske lige dalmacije "Konavle 2019"

Biciklistički klub Konavle šestu godinu za redom organizira utrku IV kola "XC Zimske lige dalmacije" „Konavle 2019", u sezoni 2019. - 2020.

Nakon prošlogodišnje utrke poviše Dubrovnika na Srđu, trasa se seli ponovno u Konavle. Format utrke je XCP (Point-to-point Cross Country).
 


Na duljini od 24,4 km (15,4 km Žene i U17)) i 609 m (349 m Žene i U17) visinskih metara uspona na muškoj stazi ugrađeni su svi elementi brdskog biciklizma i sve vrste podloge (makadam, zbijena zemlja, kamenjar, ex pruga, šumska staza, itd.) uključujući u suhoj i mokroj pojavnosti.

Staza je dovoljne prohodane širine za obilaske, dinamična i ne pušta vozača ni trenutak da se opusti. Dinamična staza sa brzim promjenama ritma uključuje dva kraća uspona te dva duža i zhtjevnija, a obiluje sa manje i više tehnički zahtjevnim spustovima i singli spustevima. Vozačima koji su vozili MTB maratone u Konavlima od sezone 2014-2017 dio trase biti će poznat pogotovo uspon na Velje Brdo, spust kroz Dubravu, uspon Masješi, „Lukšin singl" uspon i spust „Divlji praci" a za ovu godinu članovi kluba su pripremili i uredili novih 2 km trase.
 

 


Od starta kod moto kluba Dvije rote vozi se od Čilipa prema Komajima starom prugom. U Komajima je ulazna točka u kružni dio trase (jedan krug cca 8,9 km) gdje se u krug skreće lijevo te se voze puni krugovi preko "Komaja-Viganja-Dubrave/Smišljana-Veljeg brda-Dubrave-Masješa" i sa zatvaranjem kruga ponovno u Komajima.
 


Kategorije od U20 do kategorije 50+ (muški) voze dva kruga a Žene i U17 voze jedan krug. Na izlasku iz kruga prema cilju vozi se spust iz Komaja do spoja sa starom prugom kojom trasa vodi do cilja kod moto kluba Dvije rote.

Kategorije od U9 do U17 voze na zasebnoj prilagođenoj kružnoj stazi dužine cca 1,6 km u Čilipima.
 

 


Ova utrka IV kola zimske lige Dalmacije održava se u sklopu „BikEnd"-a u Konavlima koji uključuje i cestovnu utrku „Konavle 100 km" u subotu (dan ranije) a najava vremenske prognoze je da nakon kišnog vikenda stiže toplo i sunčano vrijeme, te organizator očekuje tristotinjak prijavljenih za obje utrke.

RASPIS UTRKE možete pogledati OVDJE (link).

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.