Hrvatska

NAJAVA: XCO Žedno - V.kolo XCZLD

U nedjelju, 24. studenog, u Žednom, Trogir se održava druga XCO utrka Žedno-Trogir, u sklopu 5. kola XC Zimske lige Dalmacije!

Nakon prošlogodišnje utrke koja se u kombinaciji sa lošim vremenom pokazala malo prezahtjevnom, ove godine je domaćin, BK Kairos, pripremio novu stazu, malo jednostavniju, ali i dalje prepunu prelijepih singlova i makadamskih puteva.
 


Start ovogodišnje utrke je kao i lani u Žednom kraj crkve, dužina samog kruga je cca. 4,8 km, sa cca. 120 m uspona po krugu, te je broj krugova određen u skladu sa kategorijama.
 

 


Nakon starta staza se lagano penje asfaltnim usponom u trajanju od otprilike 450 m, nakon kojega skrećemo desno na makadam, koji je u dužini od 150 m na tom mjestu dvosmjeran, što će biti odvojeno, tako da neće biti zabune. Nakon tih 150 m makadama skrećemo oštro desno na singl „Terca" koji je jako dinamičan sa konstantnim spustom uz nekoliko dinamičnih kratkih uspona, ne pretjerano tehnički zahtjevan, ali svakako treba biti oprezan. Prolaskom 1.2 km zabavnog singla izlazimo opet oštro lijevo na široki makadam, koji nas penje nazad put ceste, gdje se u zadnjih 150 m makadama promet odvija u oba smjera, što je označeno i ograđeno i na samoj stazi, ali sa dovoljno mjesta za zaobilaženje i pretjecanje sporijih biciklista. Nakon toga prelazimo cestu i nastavljamo makadamom te nakon 400 m ulazimo oštro (polukružno) lijevo na  kameni singl, blagi spust dužine 700 m do cilja tj, kraja kruga.
 

 


Facebook eventhttps://www.facebook.com/events/564711034354117/
Prijave - https://www.stoperica.live/races/143
Raspis - http://www.xczld.info/novosti/xco-zedno-5-kolo-xczld-2019-20/

Fotografije: Ivan Dujić (arhiva 2018) 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.