Hrvatska

V.kolo XCZLD: Antea Kaleb i Josip Toljan slavili u Trogiru

Nedelja, 24.11.2019. bila je zakazana za "XCO Žedno" utrku V. kola XC Zimske lige Dalmacije koja se održavala pod organizacijskom palicom BK Kairos.

Trogir je okupio 141 natjecatelj(ic)a u svim kategorijama, od čega je bilo 54 najmlađih, odnosno djece koja koja su ujedno i budućnost ovoga sporta.
 


Natjecatelju su odmjerili snage na novoj kružnoj stazi, koja je po riječima sudionika sadržavala sve aspekte jedne vrhunske XCO staze, koja se pokazala u isto vrijeme i zanimljivom, opuštajućom, te opet na svoj način teškom i zahtjevnom. No, ipak uz sve ove aspekte staza nipošto nije bila nemoguća za hrabre natjecatelje, sudionike XCZLD, koji su unatoč ne tako obećavajućoj prognozi došli u Trogir i Žedno, te uzeli nastup na utrci.
 

 


Najbrži i najspretniji u nedelju bili su vozači kategorije 19-30 godina na čelu Josip Toljan (BBK Orlov krug), koji je sa vremenom 0:56:14, te prosječnom brzinom 20.5 km/h bio ukupni pobjednik utrke, dok je Antonio Barać (Meridiana Kamen Team) sa deset sekunda zaostatka zauzeo drugo mjesto. Treći vozač u cilj u bio je Ivica Mesarić (BBK Orlov krug), kategorija 40-50 sa vremenom 0:59:39 i prosječnom brzinom 19.3 km/h.
 


Među damama kao najbrža slavila Antea Kaleb (BK Metković) koja je sa vremenom 0:39:54 prešla stazu dužine 9.6km te se popela na najveće mjesto na postolju. Slijedi je Marina Kazija (BBK Pakoštane) na drugom mjestu i Yvonne Richner Škiljić (BBK Pakoštane) na trećem mjestu.

Sljedeće VI. kolo XCZLD nas očekuje u nedelju 8.12.2019. u Šibeniku pod organizacijom BK Fortica, a uskoro donosimo i Raspis utrke. To će ujedno biti i posljednje kolo u 2019 godini.


KOMPLETNI REZULTATI 

 


Fotografije sa utrke možete pogledati na Facebook profilu DUJA2 Photography (OVDJE)

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.