Hrvatska

IN2 prva je softverska tvrtka u Hrvatskoj "Poslodavac prijatelj bicikliranja"

Agencija IN2 iz Zagreba danas je postala prva softverska tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila europski certifikat "Poslodavac prijatelj bicikliranja" i time se pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i utjecaj na zdravlje te na džep svojih zaposlenika.

Sindikat biciklista, koordinator za certificiranje u Hrvatskoj, tim je povodom izjavio: “Poticanjem zaposlenika i posjetitelja na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, IN2 služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama.”
 


Certifikat je preuzeo Izvršni direktor Sektora zdravstva IN2 Denis Jašarević. Ceremonija dodjele poslužila je i podjeli priznanja zaposlenicima i zaposlenicama koji su bili najbolji u internom natjecanju bicikliranja na posao pod nazivom IN2Active - Cycling. Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo uručio im je i certifikat “Tvrtka prijatelj zdravlja”.
 

 


U Sindikatu biciklista provode program certificiranja tzv. “Cycle-Friendly Employer” organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “Poslodavci prijatelji bicikliranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri certificiranih firmi, poput tvrtke IN2, pokazuju pozitivan pomak prema direktnom djelovanju u tom smjeru” zaključila je Tena Šarić iz Sindikata biciklista.

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.