Hrvatska

Najava: VI.kolo XCZLD - XCP "Kanal Sv.Ante"

U nedjelju 8. prosinca 2019.  u Šibeniku će se održati VI. kolo rekreativne XC zimske lige Dalmacije, a utrka nosi naziv "Kanal Sv.Ante".

Domaćin ove rekreativne brdsko - biciklističke utrke je BK "Fortica", a za sve sudionike pripremili su stazu sa predivnim panoramama kanala sv. Ante sa startom i ciljem na plaži Minerska na šetnici kroz kanal Sv. Ante.
 


Nakon dva vrhunski ranije organizirana i zahtjevna maratona na brdima oko Šibenika sa ciljem na tvrđavi Barone BK Fortica nastavlja prezentirati povijesnu i prirodnu baštinu šibenskog kraja i nakon tvrđave Barone seli utrku u blizinu drugog bisera venecijanskog fortifikacijskog graditeljstva – Tvrđave sv. Nikole.

Gotovo u potpunosti okružena morem i dobrim dijelom očuvana u izvornom obliku, tvrđava sv. Nikole jedna je od najatraktivnijih utvrda na Jadranu.

 


Utrka ovaj put mjeri dosta dosta manje vertikalnog uspona ali prolazi zahtjevnim i dinamičnim trailovima kroz šumu, uz more te uz slana jezera.

Svi natjecatelji u kategorijama U17 do +50 i žene voze identičnu stazu, dugu 25km sa 250m uspona. Staza se sastoji od kratkog intro kruga te dva kruga po 12km.

 

 

Kako staza izgleda bolje možete vidjeti na najavnom videu koji je snimio šibenski biciklist Lorenzo Marenzi.

Očekuje nas ugodno i sunčano vrijeme te predivna i brza staza.

RASPIS UTRKE možete ogledati OVDJE.

Prijavu za utrku možete napraviti Stoperica.Live (link)

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.