Hrvatska

XC zimska liga Dalmacije prvi puta na otoku Hvaru

U nedjelju 19. siječnja 2020. godine održava se 7.kolo XC zimske lige Dalmacije – XCP Hora Faros, u organizaciji sportskog kluba „Hvar Life" iz Starog Grada.

Organizatori su utrku smjestili u Starogradsko polje, lokalitet pod zaštitom UNESCO-a, koji se proteže od Staroga Grada do Vrboske i Jelse.
 


Najbolje je to očuvana grčka parcelizacija, i najveće plodno polje na otocima koje od grka nosi ime Hora Faros. Sama staza je lakšeg profila da se pokrenemo poslije praznika, U17 i žene voze 19,8km i 220m uspona (krug i dodatni kraći krug), dok ostali voze 29,2km i 340m uspona (dva kruga). Stazu nakon uvodnih 4km dinamično izmjenjuju kratki usponi, singlovi i poljski putovi koji će vam ponuditi svoju dozu adrenalina.
 

 


XCP Hora Faros prolazi uz jedinu otočku baru Dračevica, koja zimi nudi svoj „puni izgled"; te na najvišoj točki utrke prolazite pored maslinika odakle se vidi cijelo Starogradsko polje. Nakon maslinika slijedi šumski singl u otočkom stilu,između suhozida, koji je očišćen i pripremljen posebno za ovu utrku.

Ured utrke bit će smješten u atriju gradskog kazališta/kina, na Novoj rivi, koja je povezana šetnicom uz more od svega 2km do gradske luke.
 


Staza je spremna, te će do idućeg vikenda biti i označena za utrku, pa je natjecatelji mogu isprobati prije starta u nedjelju 12:45h. Start i cilj utrke će biti kraj trafostanice na ulazu u Starogradsko polje, oko 1,5km od ureda utrke. Dječje utrke će se održati u Kampu Jurjevac, 300m od Nove rive, na kružnoj stazi duljine 750m.

Sve vas radosno očekujemo na otoku Hvaru 19. siječnja 2020. na prvoj utrci u ovoj godini.

Više informacija o načinu dolaska na otok, smještaju i samoj utrci na facebook stranici kluba SK Hvar Life. www.facebook.com/slkhvar

Prijave: https://www.stoperica.live/races/145 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.