Hrvatska

Toljan i Kaleb pobjednici premijere XCZLD na otoku Hvaru

XC zimska liga Dalmacije je imala dvostruku premijeru u Starome Gradu. Prva utrka u 2020. godini i premijera lige na otoku Hvaru se vozila kroz putove prekrasnog Starogradskog polja (antičke Hore), lokaliteta pod UNESCO zaštitom.

Lijepi vremenski uvjeti za 7.kolo XCZLD, na Hvar su donijeli ukupno 165 natjecatelja; od čega 53 u dječjim kategorijama, koji su ovog puta nastupali prvi, na kružnoj stazi u kampu Jurjevac.
 


Lagana kiša večer prije nije utjecala na uvjete utrke, pa su po umjerenoj buri svi natjecatelji mogli s užitkom odvoziti 29km sa 340m uspona, dinamične i brze utrke koja je samo naizgled bila jednostavna.
 

 


Želja organizatora je bila da posjetitelji sa sobom ponesu lijepe dojmove, netko singlova sa staze, netko ponudom na zajedničkom ručku, ili nagradama za segmente utrke, ljepotom otoka Hvara zimi.
 


Prve su kroz cilj prošle biciklistice, koje su vozile 15km sa 170m uspona, a pobjedu je u završnom sprintu ostvarila Antea Kaleb (BK Metković) ispred Tanje Čondrić (BK Konavle), dok je treća bila domaća Jelena Gracin.
 


Prvi i ukupni pobjednik XCP Hora Faros je Josip Toljan, drugo mjesto je ostvario Ivica Mesarić, a treći je bio Marin Pejdo sva trojica iz BBK Orlov krug – Vodice.

"Veliko hvala svima koji su pomogli da se ova utrka dogodi, i vama dragi natjecatelji koji ste došli u naše malo misto", poručili su organizatori.

KOMPLETNI REZULTATI 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.