Hrvatska

XCZLD: Antea Kaleb i Goran Cerović zlatni u Metkoviću

Još jedno kolo XC zimske lige Dalmacije, osmo po redu je iza nas, a ovog puta domaćin je bio Biciklistički klub Metković.

U suncem okupanom Vidu okupilo se preko 150 natjecatelja u svim kategorijama, koji su pod proljetnim temperaturama okušali snage na stazi "Čamberice", točnije na tradicionalnoj MTB utrci XCP Stipe Čamber koju BK Metković organizira u okviru rekreativne lige Dalmacije.
 

 

Još jednom, drugo kolo za redom Antea Kaleb (BK Metković) se popela na najveće mjesto na postolju te pokazala da sa ozbiljnim namjerama ulazi u 2020. sezonu. Antea je svoju utrku završila u vremenu 1:05:40, odnosno 3min i 25sec prednosi ispred drugoplasirane Marine Kazije (BBK Pakoštane). Postolje u ženskoj kategoriji upotpunila je Dora Čičin-Šain (BBK Orlov krug) sa brončanom medaljom.
 


"Jednostavno, presretna sam, ovaj osjećaj je nemoguće opisati. Pobjediti kod kuće u svom gradu, na svojoj stazi je neopisiv doživljaj. Prošlo, sedmo kolo sam pobjedila na otoku Hvaru, ali ovo danas je nešto posebno, nešto što ću zasigurno pamtiti. Preći ciljnu liniju u Vidu, gdje jako velik broj prijatelja uzvikiva tvoje ime i pobjedonosno "Bravo" je prelijepo iskustvo. Ovo je zasigurno motivacija za daljnji rad, gdje ću i dalje nastojati da na najbolji način predstavim svoj klub i Grad Metković", komentirala je Antea Kaleb.
 


Goran Cerović (BK Pljevlja) još jednom, vjerujemo treći put za redom, pokazao je snagu i iskustvo na stazi u Metkoviću, te se popeo na postolje kao najbrži vozač na Čamberici. Još jednom, Cerović je postavio rekord staze u Metkoviću s vremenom 1:08:17, što nam daje nevjerovatnu prosječnu brzinu od 23.7 km/h na jednoj od zahtjevnijih staza XCZLD. Drugi najbrži vozač na ovoj stazi bio je Marko Fržop (BK Top Sport) sa vremenom 1:08:57, dok sljedeća tri mjesta odlaze za BBK Orlov krug i to redom: Ivica Mesarić, Josip Toljan i Marin Pejdo. Ovo je samo pokazatelj koliko ozbiljno Vodičani shvataju biciklizam kao sport i koliko vrijedno rade na njegovoj promociji.

Nadalje, jednostavno se ne možemo oteti dojmu nastupa mladog Vinka Buluma (BK Metković) koji je ove godine pravo osvježenje u kategoriji U17. Naime, mladi Bulum je pokazao vrhunsku formu i iskustvo na domaćoj stazi, gdje se nosio rame uz rame sa nekih od starijih i iskusnijih kolega, te je upravo ime Vinko bilo često izgovarano u ciljnoj ravnini kod ostalih natjecatelja. Iznenadivši formom svoje protivnike u kategoriji U17 koji su ga gledali na prvom usponu kako sa starijim vozačima odlazi u bijeg, uspio je u svojim namjerama, te završio stazu dužine 21km sa prednošću od 5min 12sec ispred drugoplasiranog Vanja Trivun (BK Mostar), te 8min 22sec  ispred Šime Klarić (BK Aks).
 


"Ne znam što da kažem, ne znam kako ovo da opišem. Ovo je prva pobjeda u mojoj biciklističkoj karijeri i prva zlatna medalja koju sam osvojio, a sreća je veća kad se sve to dogodilo kod kuće, u mom gradu i pred mojim roditeljima. Želim se zahvaliti svom treneru Dalibor Talajić i svom najboljem klubu BK Metković što su mi omogućili ovo iskustvo", kratko je komentirao mladi Vinko Bulum.

No, Vinko nije bio jedini koji je iznenadio na utrci u Metkoviću, a mi bismo bili neozbiljni da ne pomenemo i Petra Škiljića (BBK Pakoštane) koji je vozio van konkurencije i osvojio 2.mjesto u jačoj kategoriji. Naime, Petar se odlučio na prelazak iz kategorje U15 u kategoriju U17, kako bi se sa starijim kolegama mogao propisno pripremiti za nastup na Kupu Hrvatske. Staze u mlađoj kategoriji su mu bile male, a koliko Petar ozbiljno shvata svoj posao pokazao je u Metkoviću sa osvojenim drugim mjestom u starijoj kategoriji.

Bitno je spomenuti da su stariji natjecatelji vozili stazu dužine 27km sa 680m uspona, koja je uključivala dionicu zvanu "Mrtvački put". naime, najzahtjevnija dionica je prvotno bila izbačena zbog svoje težine, no nakon poziva brojnih natjecatelja i poruka kako je to pogrešan potrez, organizator je odlučio da "Mrtvački put" još jednom nađe svoje mjesto na stazi "Čamberice".

Kompletan album sa fotografijama možete pogledati na FB profil Milan Balaban OVDJE.
 

KOMPLETNI REZULTATI

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.