Hrvatska

Rekordnih 172 natjecatelja na 5. Usponu na Dinaru

U nedjelju je po peti put u Kninu održana utrka Uspon na Dinaru u organizaciji biciklističkog kluba Adrion Oros.

Sudjelovalo je 172 natjecatelja koji su ovaj zahtjevni uspon uspješno odradili, među kojima je uvjerljivo najbrži bio Matej Skuzin iz BBK Požega. Drugo mjesto osvojio je Bruno Paškalin iz KK Adria Mobil, a treći je bio Nicolas Gojković iz BK Zadar. U kategoriji Žene pobjedu je odnijela Sabina Rzepka iz BK Primošten. Druga je bila Natalija Bakula iz BK Fortica, a treća Maja Ena Ljuba iz BK Faust Vrančić. U kategoriji Rekreacija na kraćoj stazi pobjedu je odnio Zoran Perić iz BK Kairos, a drugo i treće mjesto domaćini iz BK Adrion Oros, Zvonimir Ćuk i Luka Velić. Ostali rezultati se mogu pronaći na https://www.stoperica.live/races/162
 

 


Unatoč vrhunskim rezultatima naših mladih vozača, većina natjecatelja su rekreativci željni dobrog provoda na biciklu u prirodi, posebno u ovim uvjetima sve rjeđih utrka i druženja.  Redovni sudionici od prošlih utrka su svjesni kakav ih krajolik očekuje na ovom području Dinare, no oni koji su došli prvi put ostali su zatečeni dijelom Dinare kojim su prošli te pogledom koji ih je čekao na cilju. Organizatori ističu da je upravo promocija ovog dijela Dinare glavni motiv organizacije utrke, a vrijedi i spomenuti da će upravo ovaj dio uskoro biti proglašen parkom prirode. Sami završni program, proglašenje pobjednika, ručak i druženje natjecatelja je održano na mnogima najljepšoj lokaciji cijele Dinare, Brezovačkoj šumi, oazi zelenila u samom srcu surove prirode.

 


Ovaj utrka je prvi put održana u uvjetima pandemije koronavirusa te su poduzete sve preporučene mjere zaštite od COVID-19, uz odgovoran pristupa svih natjecatelja.
 


Organizacija utrke je financirana iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta “Adrion Oros”.

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.