Hrvatska

Certifikat "Poslodavac prijatelj bicikliranja" uručen agenciji FIVE iz Zagreba

Agencija FIVE iz Zagreba prva je agencija u Hrvatskoj koja uvodi eBike pool, a kojoj je uručen europski certifikat "Poslodavac prijatelj bicikliranja".

FIVE se time pridružila standardiziranoj inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj utjecaj na zdravlje zaposlenika i na smanjenje utjecaja na klimu. U Hrvatskoj certificiranje provodi Udruga “Sindikat biciklista”, koja je dio europskog konzorcija “Cycle Friendly Employer Certification”.
 


“Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, agencija FIVE služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, izjavili su iz Sindikata biciklista.

 

FIVE je od samih početaka prava bike-friendly firma te je među prvima omogućila parkiranje bicikala u unutarnjem dijelu prostora, što je bio jedan od zahtjeva kada su uređivali prostor u Heinzelovoj. Trenutno broje 55 parkirnih mjesta za bicikle, što vanjskih, što unutarnjih i nude zimsko spremište u garaži za zaposlenike koji nemaju gdje s biciklom preko zime.

„Od studenog FIVE uvodi eBike pool za svoje zaposlenike u uredima u Osijeku i Zagrebu. Svim zaposlenima na raspolaganju će biti flota eBikeova koje mogu koristiti za različite privatne i poslovne svrhe. Ovim projektom potičemo kulturu bicikliranja među svojim zaposlenicima i osvještavamo o prednostima kretanja na dva kotača. U ovoj situaciji potogovo je važno održavati fizičku distancu za što je bicikliranje idealna zamjena za javni prijevoz i izbjegavanje gužve u prometu.  - Sven Marušić, partner FIVE
 


U Sindikatu biciklista provode program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “poslodavac prijatelj bicikliranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.