Hrvatska

II.kolo XCZLD: Paškalin i Rzepka pobjednici u Stankovcima

Jedni će reći lijepo vrijeme, drugi pak nedostatak utrka u sezoni i vjerovatno ne griješe, no Stankovci su oduvijek bili mjesto masovnog okupljanja brdskih biciklista u okršaju za plasman na kolu XCZLD.

Nakon lanjske godine u kojoj su Stankovci brojali 232 natjecatelja, ni ova godina nije iznenadila sa 249 biciklista  na startnoj liniji 7.MTB maratona u Stankovcima.
 


Zapravo nedjeljna utrka u Stankovcima, na startu kad je sat otkucao 12.00 sati brojala je 186 natjecatelja u svim kategorijama, a kad još tome pridodamo i 65 mlađih biciklista  i djece onda možemo slobodno kazati da su Stankovci još jednom opravdali reputaciju najmasovnijeg kola XCZLD.

Svi znamo da su nas nedavni epideimološki događaji nekako vratili korak unazad, što bi se reklo u prošlost, ali XCZLD i odlični domaćini su opet vratili stvari na svoje mjesto. Uz pridržavanje svih pravila i preporuka kriznih stožera, ipak se sve uredno održalo i pokazalo da ništa nije nemoguće.
 

 


Nama dobro poznata staza u Stankovcima, doživjela je blage promjene ove sezone, tako da su sudionici u ovogodišnjem izdanju imali 28km dinamične i uzbudljive utrke koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, zapravo možemo slobodno kazati očarala je sve natjecatelje.

Bez prevelikog uspona, svega 250 metara, izrazito brza s čestim izmjenama podloge i prekrasnim singlovima nije davala sekunde odmora nabrijanim vozačima koji su unatoč uvijetima staze jurili prema cilju.
 

 


Pogled na njih pri prolasku kroz ciljnu liniju govorio je sve, umorni, blatnjavi, neki i dezorjentirani ipak su smogli snage da kažu .... VRIDILO JE!

Drugo kolo XCZLD u Stankovcima kao da je kopiralo najbrže vozače iz prvog kola koje se održalo u Otoku kod Sinja. Još jednom prvi kroz cilj prošao je Bruno Paškalin koji je 27.5km staze prešao za 58 minuta i 29 sekundi uz prosječnu brzinu od 28.2 km/h. U ženskoj kategoriji dominirala je Sabina Rzepka kojoj je trebalo 1h 4min i 34sec za prelazak iste staze, uz prosječnu brzinu od 25.5 km/h.
 

 


Kako bi nam što vjernije dočarao što se sve događalo na 7.MTB maratonu u Stankovcima pobrinuo se Denis Peroš sa svojim fantastičnim fotografijama (OVDJE).
 

KOMPLETNI REZULTATI

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.