Ispiši ovu stranicu

Hrvatska

XCZLD XCO “Križni put“ Report: Rzepka i Paškalin najbrži i u Posedarju

Treće kolo XCZLD održano je proteklog vikenda u organizaciji biciklističkog kluba Posedarje.

Vrlo zahtjevna staza i odlične vremenske prilike privukle su u Posedarje veliki broj biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, te Bosne i Hercegovine. Na XCO-u “Križni put“ 2020 nastupilo je ukupno 192 natjecatelja, tako da je uz jaku konkurenciju i neka vrlo zanimljiva imena spektakl bio zajamčen.
 

 


Natjecatelji u muškim kategorijama morali su u 4 kruga savladati ukupno 653 metara visinske razlike na 19,5 kilometra. Djevojke i mlađih vozači do 17 godina starosti vozili su nešto lakšu varijatnu sa 3 kruga, odnosno ukupno 506 metara visinske razlike na 14,8 kilometra.
 


Naporni i tehnički zahtjevni usponi nagrađeni su brzim spustevima i singlovima sa prekrasnim pogledom na Velebit, Novigradsko more, te Ravne kotare.
 

 


Ukupni pobjednik utrke, te pobjednik u kategoriji od 17 do 19 godina, je član slovenskog Adria Mobila, Bruno Paškalin koji je slavio s vremenom 0:57:42. Pobjednik kategorije do 17 godina je Pjero Jurić (BBK Orlov krug), od 19 do 30 godina je Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic), dok je u kategoriji od 30 do 40 godina najbrži bio Milo Pilski (BK CRO MTB).
 


Pobjednik kategorije od 40 do 50 godina je Ivica Mesarić (BBK Orlov krug), dok je u kategoriji od 50+ godina najbrži bio Iztok Kuret (BK Mag-Rab). Najbrža ŽENA U30 bila je Dora Čičin-Šain (BBK Orlov krug), dok je u kategoriji ŽENE 30+ ponovo trijumfirala Sabina Rzepka (BK Primošten) koja je 3 kruga savladala za 0:55:21.
 


Na 3. kolu Dječje XCZLD nastupio je 67 djece u kategorijama od 7 do 15 godina starosti.
 


Svi se slažu da je staza fizički vrlo zahtjeva ali i uzbudljiva, sastavljena od dugih tehničkih uspona do brzih singl spusteva, rock gardena i svih ostalih elemenata koji čine ovaj sport toliko uzbudljivim.

Fotografije sa utrke možete pogledati na službenom Facebook profilu BK Posedarje (link).


KOMPLETNI REZULTATI 

 


 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.