Hrvatska

Nove staze i servisne solarne stanice za bicikliste u Zaprešiću

Forest ride, projekt izgradnje novih biciklistiko-pješačkih staza, gradit će se na dionicama Ulice bana Josipa Jelačića, Ulice Matije Gupca (Pojatno) te Industrijske ulice i povezivati Zaprešić i Pojatno te grad sa željezničkom stanicom Novi dvori.

Radovi su započeli, a završetak se očekuje krajem svibnja 2021.
 


Nove staze u duljini od ukupno 3,2 kilometra bit će zelenim pojasom odvojene od kolnika. U Ulici bana Josipa Jelačića bit će, na mjestima prolaska staza, izgrađeno odmorište za bicikliste (servisna solarna stanica za popravak bicikala, nadstrešnica, klupa za odmor, 3 klamerice, spremnik za odvojeno prikupljanje otpada, solarni brojač biciklista), a u Industrijskoj ulici parking za bicikle (servisna solarna stanica za popravak bicikala, nadstrešnica, 5 klamerica, spremnik za odvojeno prikupljanje otpada).

Ukupna je vrijednost radova 8.572.598,16 , od čega je 7.286.708,42 osigurano iz bespovratnih sredstava Europske unije iz kohezijskog fonda.
 


Ovime će se povezati nove staze s već postojećim na području Kalamira, Pušće i Pojatna, a sam grad bit će povezan biciklističkom stazom sa željezničkom stanicom Novi dvori.

Na području postavljanja novih staza postavit će se i novi rasvjetni stupovi s dvostrukom rasvjetom pri čemu će jedna lampa osvjetljavati stazu, a druga cestu.

Izgradnjom staza povećati će se sigurnost biciklista u prometu, a zasigurno i potaknuti brojne građane da što više koriste upravo ovo prijevozno sredstvo čime će se smanjiti negativan utjecaj na okoliš i proizvodnja CO2. Svakako cilj je i poticanje intermodalnog prijevoza, bicikl – vlak.

Ovo je još jedan korak dalje u izgradnji Zaprešića kao zelenog i ekološki osviještenog grada.

Izvor: zapresic.hr

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.