Hrvatska

Ni korona nije zaustavila bicikliste: U Rapcu održan međunarodni Helter Skelter MTB Maraton

Tijekom vikenda je u Rapcu, uz stroge epidemiološke mjere u skladu s još uvijek aktivnom pandemijom virusa COVID-19, uspješno održano treće izdanje međunaradnog Helter Skelter MTB Maratona.

Iako je utrka zbog pandemijske situacije i ograničenja bila nešto manjeg obujma, u subotu 8. svibnja su na Helter Skelter MTB Maratonu - prvoj ovosezonskoj utrci Husqvarna Adria Bike Seriesa, sudjelovali biciklisti iz 10 zemalja, među kojima i neka zvučna imena međunarodnog brdskog biciklizma.
 


Helter Skelter je zahvaljujući vrhunskim stazama još jednom opravdao status jedne od najatraktivnijih MTB utrka u regiji. Pažljivo trasirane rute ne ostavljaju bez daha samo svojom fizičkom i tehničkom zahtjevnošću, već i prirodnim ljepotama i vidicima koji ovu destinaciju svakako čine jedinstvenom, pa ne iznenađuje što Rabac i Labinština svake godine privlače sve veći broj obožavatelja brdskog biciklizma.
 


Čak i u ovim pandemijskim vremenima Helter Skelter je bio utrka koju ljubitelji MTB ne žele propustiti pa su hoteli u Rapcu bili popunjeni, što je svakako dobar znak na početku još jedne neizvjesne turističke sezone. Prizori s utrke naveliko doprinose turističkoj promociji Hrvatske, ne samo među profesionalnim biciklistima već i među rekreativcima, pa je Rabac već neko vrijeme na glasu kao destinacija za vrhunski biciklistički doživljaj. A dobar glas daleko se čuje.
 

 


Sljedeća utrka Husqvarna Adria Bike Seriesa održat će se 12. lipnja na Rabu, a uz Rab Island Hero svijet će ponovno obići fotografije bicikliranja na nekima od najljepših MTB lokacija u Hrvatskoj.

Pobjednici Helter Skelter 2021. MTB Maratona u Rapcu po kategorijama:

Muškarci - duga staza

 1. Gregor Dimic (SI)
 2. Matej Lovše (SI)
 3. Đani Simčić (HR)

Muškarci Masters - duga staza

 1. Christoph Soukup (AT)
 2. Mitja Tancik (SI)
 3. Marko Fržop (HR)

Muškarci Grand Masters - duga staza

 1. Peter Vesel (SI)
 2. Relvis Glavić (HR)
 3. Aleš Boben (SI)

Žene - duga staza

 1. Angelika Tazreiter (AT)
 2. Paula Vrdoljak (HR)
 3. Mirna Majstorović (HR)

Muškarci - kratka staza

 1. Matej Skuzin (HR)
 2. Ivan Peruško (HR)
 3. Luka Horvat (HR)

Muškarci Masters - kratka staza

 1. Erik Vliegen (CH)
 2. Davor Ružić (HR)
 3. Ivan Tečić (HR)

Muškarci Grand Masters - kratka staza

 1. Iztok Kuret (SI)
 2. Boris Basta (HR)
 3. Dario Radmanović (HR)

Žene - kratka staza

 1. Karmen Škiljić (HR)
 2. Anna Lužná (CZ)
 3. Maja Bonačić (HR)

E-bike

 1. Marko Švenda (HR)
 2. Mladen Marković (HR)
 3. Goran Protega (HR)

Cjeloviti rezultati utrke dostupni su na LINKU.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.