Hrvatska

Limes Bike Tour donosi mnoštvo zabave i uzbuđenja uz otkrivanje ljepota Limskog kanala

Provedite uzbudljivu proljetnu subotu u Istri jer se rekreativna biciklijada namijenjena sportašima, rekreativcima i svima željnima dobre zabave i predivne prirode vraća u svom novom izdanju.

Limes Bike Tour, u organizaciji Turističke zajednice općine Vrsar, održava se 14. svibnja ove godine, a dužinom staze od 30 kilometara otkrivaju se brojne skrivene ljepote Limskog kanala koje hrane dušu i tijelo.
 


Početak biciklijade je u 10 sati na vrsarskoj rivi, a dobrim dijelom vozi se kroz šumu Kontija koja je već dobro poznata oaza mira, tišine te prirodnog ambijenta idealna za pješačenje, jednodnevne izlete, rekreativni biciklizam, ali i odmor u prirodi. Nakon toga, prolazi se kroz Kloštar, Vrh Lima, Krunčiće, Medake, Marase, Gradinu i Braliće, a završetak je ponovno na rivi Vrsar tako da će svi sudionici imati priliku dobro upoznati sve posebnosti Limskog zaljeva i šarmantnih okolnih mjesta.

Obavezno je zaustavljanje na vidikovcu na Crljenki koji se nalazi na samim obroncima Limskog kanala odakle se pruža prekrasan pogled na cijeli zaljev pa je to idealna prilika za kratak odmor, ali i fotografiranje s atraktivnog vidikovca. Staza Limes Bike Toura proteže se pretežito makadamskim putovima pa je najprikladnija vožnja na brdskim biciklima, iako se može voziti i na treking i električnim biciklima.
 


U sklopu biciklijade na koju se mogu prijaviti svi stariji od 14 godina, svi će sudionici na raspolaganju imati profesionalnog vodiča i pratitelje te prateće vozilo, a okrjepu mogu pronaći u Lovačkoj kući u zaštićenoj šumi Kontija gdje će im biti osiguran ručak.

Limes Bike Tour jedan je od mnogobrojnih događanja koji se tijekom cijele godine održavaju u Istri, kontinuirano obogaćuju turističku ponudu i pozicioniraju Vrsar kao nezaobilaznu destinaciju vrhunskih doživljaja.
 


Svi zainteresirani i željni pustolovine, za sudjelovanje na rekreativnoj biciklijadi prijaviti se mogu na vrsarskoj rivi na dan održavanja biciklijade – u subotu, 14. svibnja 2022. od 8:30 do 9:45 sati, a startnina iznosi 50 kuna po osobi.

Sve dodatne informacije o samom događanju pronađite na linku https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/limes-bike-tour/ ili se javite putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.