Hrvatska

Najava: Imota Bike & Wine

TZ IMOTA i Udruga vinara i vinogradara imotskog vinogorja “Cvit razgovora” uz potporu biciklističkih entuzijasta iz BIKE IM ekipe, nastavljaju njegovati dobre običaje i pozivaju vas na Imota Bike & Wine đir v4.0 (IBW 2022.).

Ove godine u "jednosmjernom" izdanju uz osigurani transfer za vozače koji dođu automobilima na mjesto okupljanja i polaska (Eko Selo Grabovac, Proložac Gornji).
 


Dakle, ako ste spremni za društvo u bicikliranju, kušanju Imotskih vina i ostalih delicija koje idu uz to, pojavite se 22. svibnja (nedjelja) već od 9:00 u Eko Selu Grabovac u Prološcu Gornjem kako bi na vrijeme preuzeli majice i pripremili se za đir (start biciklijade predviđen je u 10:00 sati) .

OPIS RUTE

Ruta je MTB tipa (šumski putevi, makadami, asfalt) ali imamo rješenje i za cestovnjake da i oni ne bi bili "zakinuti", dužine je oko 35 km uz samo 105 m usponske razlike i pogodna za apsolutno sve koji znaju voziti bicikl.

Zainteresirane bicikliste molimo za popunjavanje prijave na slijedećem linku:

PRIJAVE: https://tinyurl.com/IBW-prijavni-obrazac
PRIKAZ rute: https://tinyurl.com/IBW-2022-route

Za prvih 100 prijavljenih sudionika osigurane su promotivne majice biciklijade (molimo unesite veličinu majice u online prijavi)!
Za sve sudionike biciklijade na predviđenim mjestima zaustavljanja osigurani su voda za piće kao i degustacija proizvoda vinara i vinogradara imotskog vinogorja.
Na cilju, kod "Zelene katedrale" u Prološcu D., po završetku biciklijade, osiguran je transfer za vozače koji su došli automobilima te prigodan ručak za sve bicikliste.
 


Organizatori:
TZ Imota Imotski, Udruga vinara i vinogradara imotskog vinogorja “Cvit razgovora”, “BIKE IM” Team

PITANJA, PITANJA, PITANJA…

 • Kakve "veze" ima Ivana Brlić Mažuranić s Imotskim vinarstvom?
 • Kakav okus ima vino iz vinograda u vlasništvu građe-vinara?
 • Gdje se nalazi najveće svrdlo na svijetu? 
 • Je li ispravno reći bušenje ili Bušanje?
 • Tko su "pioniri samostalnog privatnog vinarstva" Imotske krajine?
 • Koja je nadmorska visina na kojoj se nalazi "najviši" vinograd Chardonnay-a u RH?
 • Koliko vrsta perunika (irisa) ima i kakve su boje?
 • Tko je prvi "frezao" kamen u Imotskoj krajini?
 • Zašto je  uništenje nekada nadaleko poznate Imotske vinarije privatizacijom na naš, hrvatski način dobro za cikloturizam Imotske krajine?
 • Zašto Bili vuk nije vuk?
 • Zašto je Katić Katich ili zašto nije Katich Katić?
   
 • I za kraj… najvažnije pitanje a koje je itekako bitno za odgovore na sva prethodna: Kakav je okus Imotskog pršuta?

Imota Bike & Wine đir 2022. – to je mjesto gdje ćete saznati odgovore na navedena pitanja. Nažalost, obzirom da nismo baš sveznajući, na posljednje pitanje ostat' ćemo bez riječi i na njega ćete morati sami dati odgovor…

Stoga… vidimo se u nedjelju, 22. svibnja 2022. god. u 9:00 sati u Eko selu Grabovci, Proložac Gornji… naravno, odgovoramo samo onima na biciklima…   
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.