Hrvatska

Peto izdanje Vertikalnog lice Platka

Za one koji još nisu čuli za "Sva lica Platka", to je outdoor projekt koji od 2017. godine „otkriva“ različita lica brda uživanja iznad Rijeke.

Ljubitelji biciklizma i trčanja već petu godinu zaredom dolaze na Platak posljednju nedjelju u kolovozu kako bi testirali svoju formu, ali i uživali u odličnoj atmosferi.
 


Prve dvije godine biciklisti su se natjecali u XCM formatu utrke te su mogli birati između 23 i 43 km, dok će ovo bit treća godina rezervirana za XCO. Dečki voze 5 „paklenih krugova“ proizašlih iz tvornice ideja ekipe Sva lica Platka, dok djevojke uživaju u jednom krugu manje. Svaki krug je dužine 4,4 km s usponom od 140 m u kojem se u kratkim intervalima izmjenjuju različite podloge kroz uspone i silaske. Staza nije pretjerano zahtjevna, ali isto tako nije ni lagana te iziskuje solidnu fizičku i tehničku pripremljenost. Pobjednik je onaj koji prvi odvozi sve krugove. Feed zona nalazi se u start/cilju. Mjerenje vremena je elektroničko.

Start i cilj utrka bit će ispred Velikog doma Platak, kao i dodjela medalja i nagrada.
 

Svake godine staza se u nekim dijelovima mijenja kako bi ju se poboljšalo i učinilo što zanimljivijom, dinamičnijom i atraktivnijom. Vjerujemo da će i ove godine svih ugodno iznenaditi noviteti.

Lokalcima poznato, ali možda drugima nije, da su na Platku u tijeku radovi postavljanja i izgradnje nove skijaške žičare što može utjecati na samu stazu te su manje prilagodbe moguće do zadnjeg časa, ali svi će na vrijeme biti informirani. Po ulasku u cilj svih čeka hladna piva pa organizatori vjeruju da zamjerki na stazu neće biti.

Ove godine sve sudionike očekuje bogat startni paket koji se sastoji od lončića utrke (za prvih 150 prijavljenih), majice utrke, toplog obroka, Hidra ISO funkcionalnog pića, pero® zero refill-a za tuširanje, Red bull-a, energetskom gela 4energy i poklona JGL d.d. Kako bi osigurali puni startni paket prijavite se do 13.8.2022. Prijave na samu utrku moguće su i na dan natjecanja.

Nagrade su uvijek jedan, iako možda manji motiv za sudjelovanje, ali ne zanemariv. Za takvu motivaciju zaslužni su KEINDL sport s poklon bonom od 1000 za pobjednike, zatim Eko life, Dogma socks, JGL d.d., Pero bio, Natural Wealth  i Iglu šport.

Kako se prijaviti? Prijave Rekreativni XCO Platak

Sve detalje možete pratiti na Vertikalno lice Platka 2022. i https://sva-lica-platka.eu/mtb-xco/

Vidimo se u nedjelju, 28.8. na Platku! 
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.