Hrvatska

Viviani pobjednik posljednje etape, Mohorić do ukupnog slavlja

Elia Viviani pobjednik je šeste posljednje etape CRO utrke. Pobijedio je Mateja Mohorića u sprintu kojem je drugo mjesto uz bonifikacijske sekunde donijelo ukupnu pobjedu na CRO Race.

Bijeg dana su činili Timo Roosen, Alex Catadord, Danny van der Tuuk, Alex Martin i Jacopo Mosca. Petočlana skupina radila je zajedno kako bi povećala razmak na više od 2 minute. U jednom trenutku zaostatak je pao na 40 sekundi, no uspjeli su vratiti kontrolu i zaostatak je ponovno bio veći od minute.

Peloton je predvodio Bahrain Victorious sa Matejem Mohorićem. Bijeg je konačno uhvaćen u zadnjih 10 kilometara. Mohorić je u posljednjim kilometrima imao dobar lead out tima, no Elia Viviani mu se na kraju ušuljao iza leđa i odnio etapnu pobjedu. Drugi je završio Mohorić, dok je treće mjesto osvojio Vincenzo Albanese. Matej Mohorić ukupni je pobjednik utrke.

"Moram se zahvaliti cijeloj ekipi na ovome," rekao je Mohorić. "Znali smo da će to biti uzbudljiva bitka. Jutros sam još uvijek zaostajao osam sekundi i činilo se nemogućim da i dalje pobijedim u generalnom poretku. Ali bili smo pravi za prvi prolazni sprint, a također smo znali da moram nakon toga završiti drugi u etapi", objasnio je pobjednik CRO Racea.

Mohorić pripisuje zasluge svom timu za pobjedu na utrci. "Tim je obavio gotovo sav posao. Ja sam samo morao pratiti, a u finalu, nisam smio izgubiti kotač od Johnnyja. Odradio je svoje vodstvo kada je Viviani startao sprint. Samo sam ga morao pratiti i uspio sam završiti drugi, iako nisam sprinter. Moram zahvaliti cijelom timu na tome. Bez njih ovo ne bi bilo moguće", rekao je.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.