Hrvatska

World cup - Downhill Lošinj 21. - 22. travnja 2018.

Tristotinjak natjecatelja iz zemalja cijeloga svijeta od 21. do 22. travnja 2018. godine spuštat će se 1,8 km dugim stazama i vidikovcima otoka vitalnosti, natječući se u ekstremnoj biciklističkoj spust utrci World cup – Downhill Lošinj. 

Kako bi kvalitetno najavili utrku te predstavili turističku važnost organizacije sportskih manifestacija za destinaciju, 27. ožujka 2017. godine s početkom u 12:00 sati u Hotelu Bellevue u Malom Lošinju, Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Malog Lošinja Ana Kučić te predstavnici Mountain Bike Trbovlje, Atletskog kluba Lošinj, Lošinj Hotels & Villas i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja održat će tiskovnu konferenciju.

World cup- Downhill Lošinj smatra se unikatnom utrkom obzirom da će natjecatelji pedalirati kroz urbano područje što će biti prvi slučaj u svjetskom kupu. Također, Red Bull Media House te 19 televizijskih kuća koje će otkupiti prava prijenosa, prijenosom uživo omogućit će prijenos u 99 zemalja, a očekuje se da će utrku uživo pratiti više od milijun gledatelja.

Uvodno u World cup- Downhill Lošinj 2018., i ove godine tradicionalno će se održati četvrti Downhill Lošinj. Nakon pregleda staza i službenog treninga, 23. travnja 2017. u Velom Lošinju će s početkom u 13:30 sati započeti četvrto izdanje brdsko biciklističkog spusta i to sprint dionicom s vrha brda Sv. Ivan, na nadmorskoj visini od 250 metara, s najljepšim pogledom na arhipelag, a nastavit će se šljunčanim i kamenitim stazama koje vode do cilja na samoj obali Velog Lošinja. Utrka se vozi u pet kategorija; veteranskoj, amaterskoj, juniorskoj, ženskoj i elitnoj konkurenciji te se boduje za svjetsku ljestvicu. Rezultati spusta također će se bodovati i za Prvenstvo Hrvatske te za Kup Slovenije.

Ekstremno biciklističko natjecanje ili spust 'Downhill' nastalo iz proljetnih treninga slovenskih biciklista, održat će se u organizaciji Atletskog kluba Lošinj i  Mountain bike kluba iz Trbovlja, uz punu podršku Grada Malog Lošinja, Lošinj Hotels & Villas i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Biciklistički vikendi, miomirisne staze otoka vitalnosti s jedinstvenim pogledom, zanimljive prepreke šumskih putova te profesionalna organizacija brdsko- biciklističkih utrka, privući će brojne natjecatelje, ali i gledatelje iz cijeloga svijeta. Organizatori i sudionici s veseljem iščekuju ovogodišnju, ali i utrku u 2018. godini, u vrhunskoj suradnji i organizaciji.

Stazu utrke Downhill Lošinj možete pogledati OVDJE.   

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.