Slovenija

Visoke ambicije u osvježenom Adria Mobil Cycling timu

Jučer je u Novom Mestu održana službena prezentacija kontinentalnog tima Adria Mobil Cycling, koja se ovoga puta održala u novom Olimpijskom centru za trening koji uključuje i unutarnju stazu. Bitno je spomenuti da se prezentacija održala u društvu Juniorskih selekcija tima!

Olimpijski centar za trening Češča vas u Novom mestu, Slovenija sada je službeno otvoren - s novim 250 metara dugom biciklističkom stazom i atletskim poljem pod jednim krovom. Tu je ujedno i sjedište biciklističkog kluba Adria Mobil, gdje počinje novo poglavlje za klub i Slovenski biciklizam.
 


"Ovo je nevjerojatan dodatak za bicikliste našeg kluba, ali i za zemlju i regiju - nova unutarnja staza je objekt o kojem sanjamo posljednje 22 godine i objekat koji će omogućiti kvalitetne treninge i natjecanja", rekao je Direktor tvrtke Adria Mobil Cycling, Bogdan Fink.

Staza je duga 250 metara i široka 7 metara, s nagibom do 44 stupnja; površina staze je izrađena od sibirskog bora.

Adria Mobil Cycling je također službeno predstavio sve sekcije, prije svega osvježeni kontinentalni sastav koji sada vodi ugledni stručnjak Branko Filip. Filip je vrlo zadovoljan radom koji je tim učinio zimi: "Posljednji testovi pokazuju da smo dobro obavili posao i spremni smo za početak sezone. Imali smo timski kamp u Turskoj, a zatim individualne treninge na jugu Španjolske i Kanarskih otoka, sada se vraćamo u Tursku za prvu utrku u ovoj sezoni - Tour of Antalya. Utrka će biti pravi svjetski test za naše vozače, moramo završiti utrku bez ozljeda i onda nakon Turske idemo do Rodosa, a zatim natrag u Sloveniju na Grand Prix Izola".

Filip će ove godine imati 11 biciklista: Radoslav Rogina, Jon Božič, Žiga Grošelj, Žiga Horvat, Aljaž Jarc, Gašper Katrašnik, Marko Kump, Aljaž Omrzel, David Per, Gorazd Per i Dušan Rajović.
 


Radoslav Rogina je najstariji član momčadi i vodit će natjecatelje na utrkama, no vozači koji su trenutno u središtu pozornosti su, naravno, David Per i Marko Kump. Evo što su rekli:

RADOSLAV ROGINA: "Mjeseci treninga su iza nas, spremni smo za novu sezonu. U početku smo imali nekih problema s vremenom, ali sve je završilo dobro na kraju, a sada jedva čekam prve utrke. U timu imamo puno brzih biciklista i možemo očekivati dobre rezultate."

DAVID PER: "Moj brat Gorazd i ja putovali smo u Španjolsku nakon što smo se vratili iz Turske. Bili smo u Calpeu, tamo su uvjeti za trening jako dobri. Imali smo savršeno vrijeme i imali smo savršene treninge. Mislim da sam na pravom mjestu gdje želim biti pred početak sezone. Veselim se prvoj utrci s Adria Mobil timom".

MARKO KUMP: "Vraćam se u Adria Mobil Cycling tim nakon četiri godine. Ne mogu se žaliti, sve je bilo dobro u dresu inozemnog tima, ali jednostavno se osjećam bolje u kućnom okruženju. Postigao sam najbolje rezultate u ovom timu i nadam se da još nisam rekao svoju posljednju riječ u biciklizmu. Poznajem većinu mojih suvozača od prije i dobro se slažemo. Testovi su pokazali neke dobre brojke i već se radujem sljedećim izazovima".
 


Nova staza za buduće prvake

Brank Filip će također preuzeti neke dužnosti u vezi sa stazom - biciklističkom infrastrukturom koja započinje novu eru biciklizma u regiji i šire. "Donosim iskustva sa staza iz vremena kad sam radio u UCI-u, sada s pravim uvjetima želim dati ovoj disciplini više vremena. To je svakako dugoročni projekt, naglasak će biti na razvoju. Očekujem prve međunarodne rezultate u razdoblju od četiri do osam godina od sada. Dugo je potrebno da se razvije vrhunski biciklist koji je sposoban za vrhunske rezultate na stazi"rekao je Filip.

Adria Mobil Cycling također ima jak program za djecu i mlade, koje vode Srečko Glivar i Josip Radaković. Dječaci i djevojčice u dobi do 14 godina uglavnom se zabavljaju na biciklima, a glavni je cilj razviti strast za biciklizam, motivirati ih i povezati jedne s drugima. Naravno, oni također dobivaju i lekcije u vožnji bicikla samostalno i u skupini na utrci. Rezultati su drugi prioritet, prvi je zabaviti se.

Što bivaju stariji, to profesionalnije treniraju. Skupina od 15 do 18 godina podijeljena je u dva dijela, mlađi biciklisti su više usredotočeni na osnovne treninge, a u međuvremenu starija grupa već trenira sa specifičnim ciljevima.

Predsjednica kluba Mojca Novak zaokružila je prezentaciju i ponovno izrazila posebnu zahvalnost sponzorima koji timu, prije svega, glavnom sponzoru Adria Mobil-a od 2006. godine daju podršku. "Zahvalna sam svima koji vjeruju u ono što radimo. Zahvaljujem generalnim sponzorima i zahvaljujem svim ostalim sponzorima, ponosna sam što sam dio ove divne skupine sportaša i stručnjaka iz različitih područja. Želim da uz naporan rad, trening, predanost i entuzijazam slijedimo jasne i visoke ciljeve. To znači da radimo izvrstan posao i pobjeđujemo".

PR Adria Mobil Cycling
Fotografije: Sportida

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.