Slovenija

Sjajna pobjeda Pogacara u Portugalu

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) pokazao je svoj talent odmah s pobjedom na utrci "Volta Ao Algarveu". Pobijedio je u Foiji, na usponu dugoom 7,8 km i prosjekom od 6,7%, i tako zatvorio drugu etapu ove Portugalske utrke.

Skupina je pukla zbog uspona zahvaljujući brzom tempu tima Sky. Pogacar, Petilli, Conti i Aru vozili su za UAE Team Emirates. Aru je pustio na tri kilometra do cilja, a Conti je ostao uz njega. Petilli je vozio uz Pogacara sve do posljednjih 1.500 metara.

Slovenac nije popustio pod napadima svojih suparnika i uzvratio skokom na 300 metara do cilja, što mu je omogućilo njegovu prvu profesionalnu pobjedu ispred Wout Poelsa (Sky) i Enric Masa (Deceuninck-Quick Step). Petilli je završio kao osmi.
 


Sa ovom pobjedom, mladi vozač se popeo na vrh klasifikacije. On vodi za jednu sekundu ispred Poelsa i tri ispred Masa pred treću etapu, a danas je na rasporedu 20.3km dug kronometar oko Lagoe.

"Živim svoj san, ovo je najljepši dan za mene na biciklu", rekao je Pogačar. "Sjajno je izvojevati svoju prvu pobjedu s WorldTour timom na ovaj način, završiti na summitu i boriti se protiv uglednih suparnika".

“Hvala svima koji su mi pomogli u ovom trenutku u svijetu biciklizma, kao i UAE Team Emirates, koji je dugo vremena vjerovao u mene i dao mi toliko prostora. Osjećam povjerenje tima, što mi samo dopušta da se još više poboljšam.

Sutra ću se utrkivati u dresu vođe. Dat ću sve od sebe da ga odbranim".

Rezultati 2 etape:

1. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) 4:58:25
2. Wout Poels (Team Sky) +0: 01
3. Enric Mas (Deceuninck - brz korak) +0: 03

Opća klasifikacija nakon 2 etape:

1. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) 9:51:24
2. Wout Poels (Team Sky) +0: 01
3. Enric Mas (Deceuninck - brz korak) +0: 03

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.