Slovenija

U Izoli je sve spremno za "GP Slovenian Istria"

Pripreme u Izoli su u punom zamahu pred 6. izdanje UCI 1.2 VN Slovenske Istre. S obzirom da će utrka startati u nedjelju u 12 sati, smatra se da je sa ovom utrkom i službeno otvorena cestovna biciklistička sezona u Sloveniji.

Utrka će biti duga 156.5 kilometara. Nastupiti će 22 tima iz sedam zemalja, među kojima i šest Slovenskih, te dva Hrvatska. Adria Mobil je dvaput pobijedila naovoj utrci, a ovoga puta imaju čak dva favorita, Marko Kump i Gašper Katrašnik. Na utrci neće nastupiti prošlogodišnji pobjednik Dušan Rajović, koji se trenutno nalazi na utrkama u Antaliji. Na čelu tima Ljubljana Gusto Santic će biti Rok Korošec.

Još jedno ime kojeg rado spominjemo je mladi Dušan Veselinović, porijeklom iz Srbije, a ovog puta nastupa za boje tima KK Gorje MIX, Slovenija.

Za Hrvatsku će nastupiti Meridiana Kamen Team kojeg predvodi Emanuel Kiserlovski, te BK Roda na čelu sa Bruno Radotić. Bitno je spomenuti da se u Meridiana Kamen Team nalaze dva mlada vozača Antonio Barać i Kristijan Budimir od kojih doista puno očekujemo ove sezone.

Konkurencije je doista jaka, tako da se među Talijanima nalaze dva vozača, i to Giovanni Visconti (NERI SOTTOLI SELLE ITALIA KTM) koji je pobjednio na dvije etape na Giro, tri puta je postao talijanskim državnim prvakom i tri puta je bio prvi na UCI Europe Tour ljestvici, a 2009. godine izvojevao je etapnu pobjedu na Utrci po Sloveniji. Iza sebe ima 31 profesionalnu pobjedu, a posljednje dvije godine vozi u Bahrain Merida dresu.

Još jedno veliko ime u svijetu biciklizma je Simone Velasco, koji je u Italiji pobijedio na utrci Trofeo Laigueglia (1.HC). Također, Austrijanac Daniel Auer (Maloja Pushbikers) se vraća u Izolu, na kojoj je prošle godine zauzeo drugo mjesto.

Startna lista VN slovenske Istre 2019. (link)

Izvor: Prijavim.se  
 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.