Slovenija

VN Slovenske Istre - Marko Kump pobjednik utrke

Upravo u ovim trenucima završena je Velika nagrada Slovenske Istre, utrka koja se vozila u dužini od 156,5 km. Na kraju utrke kao pobjednik izašao je Marko Kump, koji brani boje tims Adria Mobil.

"Emocije su velike. Momci su danas izvrsno obavili posao i doveli me do idealne pozicije pred ciljem. Veliko hvala timu Adria Mobil, koji je učinio sve što je bilo u planu. Uvijek sam imao čast nositi Adria Mobila dres, a ni ova godine nije ništa drugačija. Osjećam se sjajno u krugu najužih, domaćih, onih prijatelja koje poznajem već dugo vremena, i jedva čekam sljedeću utrku“, rekao je Kump nakon pobjede.
 


Na događaju koji je organiziran od strane Kolesarke zveze Slovenije pojavile su se 22 ekipe, od toga 34 Slovenca i isto toliko Talijana, 30 austrijskih biciklista, 16 Hrvata, 13 Nijemaca, 7 Čeha, 6 Mađara, 3 Srba, te po jedan biciklist iz Rusije, Slovačke, Švicarske i Nizozemske.

Jutarnja bura, koja je bila prilično hladna i urezivala se u kosti, znatno je usporila do starta utrke, tako da je ovogodišnja utrka koja glasi za uvod u biciklističku sezonu bila ugodnija nego prošle godine. Početak utrke obilježio je bjeg Austrijanca Felixa Rietzigera i Talijana Kevina Colleonia koji su napravili vodstvo od pet minuta ispred glavne grupe. Uglavnom, tempo je u drugom krugu diktirao tim Neri Sottoli, ali bjegunci su još uvijek bili u prednosti. Tempo se znatno povećao u posljednjem, četvrtom krugu, tako da je prednost bjegunaca počela padati. U glavnom diktiranju tempa pridružila se i Ljubljanska ekipa Gusto Santic.
 


U prvom od tri manja kruga po Izoli, bjegunci su uhvaćeni i počelo je lov na pobjedu. Glavna grupa vozača ostala je u prvom planu, u kojoj su svi bili favoriti za pobjedu. Dva kruga prije cilja, Adria Mobil je došla u prvi plan, što je savršeno dovelo Marka Kumpa do cilja i pobjede.

Drugo i treće mjesto pripalo je Italijanima Paolo Toto (Sangemini - Trevigiani - MG.Kvis) na drugom i Davide Gabburo (Neri Sottoli - Selle Italia) na trećem.

Među prvih deset koji su ušli u cilj bila su i tri Slovenca. Peto mjesto osvojio je Jaka Primožič (KK Kranj), šesto Luka Pajek (KK Bled) i Rok Korošec (Ljubljana Gusto Šantić) na desetom mjestu.

Od hrvata najbolje se plasirao Antonio Barać (Meridiana Kamen Team) na 27.mjestu, a slijedi ga Potočki Viktor (Ljubljana Gusto Santic) na 40.mjestu. Ostatak hrvatske epike, kao i mladi mladi Dušan Veselinović (Srbija) nisu završili utrku.
 


Aleš Kalan, organizacijski direktor utrke, na kraju 6. utrke dao je kratki komentar o utrci, kao i planovima za budućnost:

"Današnja utrka organizacijski je bila puno bolja od prošlogodišnje. Sve se događalo na mnogo višoj razini, jer smo s lokalnim stanovništvom pronašli zajednički jezik i, s tog stajališta, olakšali smo organizaciju. Svake godine pokušavamo dodati nešto novo utrci. Istina je da imamo mal broj ljudi koji se bave utrkom, ali vjerujem da ćemo ekipu povećavati ​​iz godine u godinu, te da ćemo razinu ovog događaja dignuti na još veći nivo. Pred nama su vrlo hrabri planovi, jer želimo proširiti događaje kako bi se održavali tijekom cijelog tjedna i nadam se da ćemo uspjeti od ove godine. Tu je i turistički i poslovni interes, a Slovenski brand Istra postaje sve jači i vjerujem da ćemo pronaći dug popis sugovornika u Istri da se to doista može napraviti. Cilj je organizirati drugu etapu ili još jednu utrku, tako da biciklisti i popratno osoblje ostaju na području Istre duže vrijeme, što omogućuje da biciklistička sezona počne već u veljači ili kada se skijaška sezona završi. Turistički radnici su također svjesni da moraju biti aktivni tijekom cijele godine. Kumpova pobjeda je onaj šlag na torti koji smo upravo htjeli. Marko nam je uljepšao događaj i dao dodatnu energiju, pa smo još više motivirani kada je u pitanju budućnost".

KOMPLETNI REZULTATI

 


 


Izvor: Prijavim.se 
Foto: Facebook Adria Mobil Cycling Team
 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.