Slovenija

Tadej Pogačar: Misija "Volta ao Algarve" - Završena!

Tadej Pogačar zapečatio je svoju pobjedu na "Volta ao Algarve", preživljavajući današnju posljednju i tešku etapu koja je završila u gradu Malhao.

Koliko je etapa bila teška, govori činjenica da je vozače nakon 173,5km vožnje do ciljne linije čekalo još tri kilometra uspona. Pogačar je vozio u žutom dresu nakon što je pobijedio na drugoj etapi i danas završio sa šestim mjestom u završnoj etapi, 18 sekundi iza Zdeneka Stybara (Deceuninck-Quick Step) i 15 sekundi iza svog najopasnijeg suparnika Sorena Kragha Andersena (Sunweb) - koji je ujedno drugi u ukupnom poretku.
 


Pogačar je osvojio prvo mjesto na podiju sa 14 sekundi nad Kraghom Andersenom i 21 sekundom nad Woutom Poelsom.

"Znao sam da će ovo biti težak dan, etapa se vozila velikom brzinom i moji izravni suparnici krenuli su u napade na ukupnu klasifikaciju", rekao je Pogačar.

"Imao sam veliku podršku svih mojih timskih kolega, koji su radili na prednjem dijelu grupe i dali 100% od sebe. Kada su napadi krenuli, vidio sam da imam svježe pomagače uz mene, to je bio veliki poticaj za moral uz veliku konkretnu prednost. Ponosan sam na sve svoje timke kolege".

"Danas sam postigao svoj san. I teško je povjerovati da sam uspio pobjediti na etapnoj utrci u ranoj fazi moje profesionalne karijere. Krenuo sam u utrku bez razmišljanja o Ukupnim klasifikacijama, ali nakon nezgode i pada u prvoj etapi koji je isključio određene vođe, našao sam se na prednjem dijelu i pobjeda na etapi mi je donijela žuti dres. Podrška mojih timskih kolega ojačala je moje uvjerenje i moje mjesto na čelu “.

Rezultati 5 etape:

1. Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step) 4h13’48”
2. Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) 3″
3. Poels Wout (Team Sky) 9"
6. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) 18″

 Konačna Ukupna klasifikacija

1. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) 19h26’34”
2. Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) 14″
3. Wout Poels (Team Sky) 21″

KOMPLETNI REZULTATI

 

Foto: Betini 

 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.