Slovenija

Jan Polanc (UAE Team Emirates) nastupa na Tirreno-Adriatico

Gaviria i Rui Costa će voditi tim u Corsa dei Due Mari, a na spisku od sedam vozača koji će nastupiti na utrci "Tirreno-Adriatico" nalazi se i slovenac Jan Polanc.

 

Sedmorica vozača UAE Team Emiratesa braniti će boje ovog tima na cestama Tirreno-Adriatico, od 13. do 19. ožujka:

– Tom Bohli (Swi)
– Simone Consonni (Ita)
– Valerio Conti (Ita)
– Rui Costa (Por)
– Fernando Gaviria (Col)
Jan Polanc (Slo)
– Oliviero Troia (Ita)

Sportski direktori Marco Marzano (Ita), Allan Peiper (Aus) i Bruno Vicino (Ita), uz nadzor generalnog direktora Joxean Matxin (Spa), vodit će tim.
 


Utrka dva mora ili Corsa dei Due Mari obuhvaća sedam etapa od Lido di Camaiore (kronometar od 21,5 km) do San Benedetto del Tronto (individualni kornometar 10,1 km). U međuvremenu neće biti niti jednog dosadnog trenutka na etapama koje su posložene za jake sprintare, kao i tri etape koje sa teškim usponima.

Fernando Gaviria, pobjednik dviju etapa u Tirreno-Adriatico (Montalto di Castro u 2016. i Civitanova Marche u 2017.), rekao je: "To je lijepa utrka na kojoj sam bio u mogućnosti da dvaput slavim. Ekipa je posložena za etapne pobjede, a ja ću pokušati da budem konkurentan u sprintevima. Ovo je sjajan tim i svi imaju snažne noge. Nastojat ćemo se boriti za etapne pobjede i ujedno raditi na ukupnoj klasifikaciji. Profil utrke se promijenio od prošlih godina, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će ova promjena utjecati na utrku“.

 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.