Slovenija

Uzbudljiva završnica u Celju i dvostruka pobjeda Slovenaca

"Luka Mezgec (Mitchelton - Scott) završio je na prvom mjestu, Grega Bole (Bahrein-Merida) je drugi!", vikao je voditelj na završnici druge etape u Celju. Druga etapa 26. izdanja utrke "Tour of Slovenia" završila je fantastičnim rezultatom za domaće navijače, ali neposredno prije toga bili smo svjedoci prave drame na ulicama Celja.

Luka Mezgec je i dalje u zelenom dresu vođe utrke. Kako fantastičan dan za Sloveniju!
 


Druga etapa Tour of Slovenia pružila je uzbuđenje koje svi očekujemo. 11 km duga završnica u Celju bila je potpuno ravna, ali prije toga su se vozači morali popeti na Svetinu i Celje Hut - penjači su naravno napadali, ali tada je počela prava drama.
 

 


Prvi dio etape također je bio vrlo zanimljiv s jakim odcjepljenjem od tri vozača: David Per (Adria Mobil), Rok Korošec (Ljubljana Gusto Santic) i Lorenzo Fortunato (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM). Matej Drinovec (Team Slovenia) bio je u vlastitom bijegu. No, svi su bili uhvaćeni prije konačnog uspona, kada je započela bitka za etapnu pobjedu.

Prvo je napao Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), koji je napola razdvojio peloton, a ubrzo nakon toga formirana je i manja skupina, koja je sačinjavala sve vrhunske brdaše. Na kraju se okupilo pet vozača: Aleksandr Vlasov (Gazprom-Rusvelo), Diego Ulissi (UEA Team Emirates), Ben Hermans (Israel Cycling Academy), Giovanni Visconti (Neri Sottoli – Selle Italia – KTM) i Esteban Chaves (Michelton-Scott). Esteban je imao dva pada na brzom spustu, ali se brzo vratio na bicikl i grupa je došla u Celje s vodstvom od 30 sekundi prednosti.
 


Isprva je izgledalo da će se pet vozača u vodstvu boriti za pobjedu na etapi, grupa iza njih nije bila toliko aktivna koliko bi trebala biti. Stvarna potjera počela je u posljednjim kilometrima, dok su se vozači sprijeda malo povukli. Tada smo vidjeli snažan napad Luke Mezgeca (Michelton-Scott) koji je prošao pored vođa na 400 metara i sprintom stigao do cilja. Grega Bole (Bahrein Merida) bio je drugi za savršen dan za Sloveniju, a Andrea Vandrame (Androni Giocattoli – Sidermec) bio je treći. Također, ista imena sada su na vrhu ukupnog poretka, što znači da ćemo Luku i sutra gledati u zelenom.

 

 

Luka Mezgec nakon pobjede u Celju je imao za izjaviti: “Imao sam samo jedan cilj za današnju etapu, započeti uspon u prvoj grupi i onda dati sve od sebe. Pet vozača bilo je naprijed, nakon uspona imali smo divlji spust prema gradu. Na kraju smo imali Chavesa u prednjem dijelu, tako da ga nisam jako gurao u grupi koja je jurila bjegunce. Ali kad sam vidjela da se bijeg ne smanjiva, otišao sam na prednji dio i pritisnuo jako, a onda su drugi preuzeli. Bili smo sve bliže i bliže, ali sve do kraja nisam znala hoćemo li uspjeti ili ne. Dao sam sveod sebe na 400 metara i nadao sam se da će vođe krenuti lijevom linijom, a ja ću moći proći pored njih na desnoj, bržoj strani ceste. Stvarno sam sretan što sam još jednom pobijedio pred domaćim navijačima. Bilo je vrlo slično prije dvije godine, i tada sam uzeo crveni i zeleni dres. S velikom radošću sutra ću nositi zeleno".
 


Ništa još nije odlučeno, glavni favoriti za ukupnu pobjedu su samo sekunde iza sadašnjih vođa. Treća i četvrta etapa bit će teže s većim usponima i očekujemo bitku najjačih brdskih vozača u petak i subotu.
 

KOMPLETNI REZULTATI 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.