Slovenija

Ljubljana će ugostiti Velo-City događaj u 2020.

Ljubljana je najavljena kao sljedeći domaćin Velo-city događaja, ali tek za 2020 godinu jer ove godine planirano je da se događaj održi u Dublinu.

Predsjednik ECF-a Christophe Najdovski održao je govor na ovogodišnjoj manifestaciji i objavio temu "Smart Cycling Inclusion" za sljedeću konferenciju, koja će se održati od 2. do 5. lipnja 2020. godine.
 


Velo-city 2020, prvotno je planiran u Mexico Cityju, no kasnije je Ljubljana odabrana za domaćina nakon jednoglasne odluke o prekidanju suradnje sa Velo-city Meksiko zbog "vanjskih razloga, nepredvidivih u vrijeme odabira grada domaćina".

Ljubljana, glavni grad Slovenije, je grad u razvoju koji ima jasnu viziju stvaranja višenamjenskih, zajedničkih prostora i stavlja kvalitetu života na prvo mjesto. Velo-city Ljubljana 2020 nastojat će širiti kvalitetne informacije o biciklizmu, prikazati najbolje svjetske prakse, integrirati biciklizam u relevantne sektore politike i poticati veću upotrebu biciklizma.

Direktor ECF-a Velo-city i globalne politike, Marcio Deslandes, rekao je: “Sretni smo što imamo Velo-city događaj u Ljubljani 2020. godine! Grad ima mnogo toga što može podučavati o zajedničkom prostoru i učiniti mnoge druge gradove ugodnijim za život".

Konferencija privlači akademske stručnjake, donositelje odluka, lokalne, regionalne i nacionalne vlade, međunarodne institucije, organizacije civilnog društva i lokalne biciklističke udruge za umrežavanje i razmjenu ideja iz svijeta biciklizma.
 


Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, dodao je: “Drago mi je što je Ljubljana, Europska zelena prijestolnica Europe 2016. upravo ta koja se zalaže za održivi razvoj, domaćin tako važne biciklističke konferencije.

Ponosni smo što su međunarodni stručnjaci prepoznali naš napredak u području biciklizma, te da nam je Europska federacija biciklista povjerila organizaciju ovog događaja, gdje ćemo istaknuti najnovije aktivnosti, smjernice i mjere u području bicikliranja u gradovima".

Svjetski dan biciklizma održat će se 03.06.2020 godine, dan kada će se održati velika biciklistička povorka na Velo-city 2020.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.