Slovenija

Dobra vožnja Rajovića u Slovačkoj

U nedelju je završilo 63. izdanje Utrke u Slovačkoj, sa četvrtom etapom koja se vozila do cilja u Senici.

Na posljednjoj etapi sa sprintom pobjedio je Elia Viviani, a Arnaud Démare i Alexander Kristoff bili su iza njega u prestižnoj borbi. Dušan Rajović je završio na 12. mjestu.
 


Etapa je bila duga 148 kilometara, s nekoliko kratkih uspona, i očekivano je trebala završiti sprintanjem glavne grupe. U žestokoj konkurenciji 12. mjesto Dušana Rajovića zapravo je dobro postignuće, a Srbin je ujedno i najbolji vozač tima Adria Mobil koji je u ukupnom poretku - stigao je do 21. mjesta. Neposredno iza njega, utrku je završio Žiga Grošelj.

Sportski direktor Branko Filip sažeo je posljednju etapu i na kraju utrke imao za izjaviti:

"Posljednja etapa "Utrke u Slovačkoj" bila je vrlo aktivna, s napadima od početka i vrlo aktivnim vozačima našeg tima. Najduži bijeg uspio je šestorici vozača, među kojima je bio i Aljaž Jarc. Međutim, WorldTour timovi kontrolirali su utrku, puštajući bicikliste ne više od minute i 40 sekundi, te su ih na udaljenosti od 20 kilometara od cilja i stigli. Na kraju smo imali vjetar u leđa i put se lagano spuštao tako da je utrka krenula stvarno brzo. Kraljevi u sprintu su završili na samom vrhu etape, a Rajović je imao i loš prenos 53-11, vozio je koliko je mogao, ali više od zaleđa najboljih deset jednostavno nije išlo. Općenito govoreći, nešto smo postigli i utrku smo završili s vozačima na 21. i 22. mjestu. Pokazali smo se u dobrom svjetlu, testirajući svoje mogućnosti, ali WorldTour timovi su nekoliko koraka ispred. Stekli smo nova iskustva i postigli pristojne rezultate, a nešto više će zahtijevati i malo sportske sreće".

Na utrci je nastupio i Andi Bajc sa timom Felbermayr - Simplon Wels, koji je ukupno završio na 116. mjestu.

Trojica biciklista tima Adria Mobil kreću na svjetsko prvenstvo u Yorkshireu. David Per će predstavljati Sloveniju na elitnoj utrci za muškarce, dok će se Aljaž Jarc i Žiga Horvat boriti za konkurenciju u U23 kategoriji.

Izvor: KK Adria Mobil 

 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.