Slovenija

Adria Mobil Cycling predstavio tim za 2020. sezonu

Kontinentalni tim Adria Mobil nastupiti će se na utrci "Tour of Antalya" kasnije ovog tjedna, a to će ujedno označiti i početak2020. sezone.

Prije putovanja u Tursku, cijeli se tim okupio u sjedištu Adria Mobil u Novom mesto na službenoj prezentaciji.

Sezona 2019. bila je jedna od najuspješnijih u povijesti kluba, ne samo s dominacijom na domaćim utrkama, već i s velikim uspjehom na međunarodnoj sceni. Svi u timu traže još jednu jednako dobru ili još bolju sezonu, a recept za uspjeh opet je spoj iskustva i mladosti. Vozači ovog tima su manje-više poznati iz prošle sezone: Janez Brajkovič, Žiga Horvat, Aljaž Jarc, Gašper Katrašnik, Marko Kump, Aljaž Omrzel, David Per, Gorazd Per i Radoslav Rogina; novak u kontinentalnom timu je Boštjan Murn. Sportski direktor je Branko Filip.

Prva na pozornici koja je održala govor na predstavljanju bila je predsjednica kluba Mojca Novak: "Vrlo sam zadovoljna 2019. sezonom, a moje zadovoljstvo temelji se na sjajnim rezultatima. Uzeli smo 12 pobjeda i popeli se na dodatnih 30 podija tijekom nastupa na 24 UCI utrke. Sve ovo je uspijeh samo elitnog tima, ukupno imamo 65 biciklista u svim dobnim skupinama i ukupno smo se utrkivali na 73 događaja i odnijeli 83 pobjede. Ostavljamo trag, ne samo sa stanovišta identiteta, već i sa stanovišta razvoja mladih i organizacija događaja; "Tour of Slovenia" sigurno se izdvaja kao jedan od najvećih sportskih događaja u zemlji. Vjerujem u budućnost biciklizma, ne samo kao sporta, već i kao način održivog i ekološkog načina prijevoza. Također smo izuzetno ponosni na novu dvoransku stazu u Novom mjestu - ovo je objekt koji će nam pomoći u razvoju budućih prvaka i možda će upravo oni jednog dana vratiti Olimpijsku slavu u naš grad".
 


Tim je u prošloj sezoni imao apsolutnu dominaciju na domaćim utrkama zahvaljujući Marku Kumpu koji je pobijedio na sve četiri Slovenske UCI utrke. Marko također ima velike ambicije u novoj sezoni: "Svakako ću pokušati obraniti naslove na Slovenskim utrkama, ali bit ću sretan ako itko od mojih timskih kolega pobijedi. Naravno da želimo dodati nešto ovom uspjehu i nastupiti u ovoj sezoni na još višoj razini".

Jani Brajkovič, jedan od najuspješnijih Slovenskih biciklista svih vremena, vratio se u ekipu, ali ovaj put s nešto drugačijom ulogom. Jani objašnjava: "Imam svoje osobne ciljeve i planove, ali istovremeno vjerujem da mogu pomoći timu. Mlađi vozači mogu dosta toga naučiti od mene - ne znam sve, ali jedan sam od rijetkih koji zna što ne treba učiniti i s tim mogu puno pomoći. U prošlosti sam bio više pozadinska osoba, ali to se puno promijenilo u posljednje dvije godine i drugačije gledam na stvari. Ne bojim se preuzeti odgovornost i učiniti ono što treba učiniti, ne bojim se preuzeti odgovornost za poraz ili stvari koje nisu išle onako kako smo planirali".

Radoslav Rogina u 41. godini još uvijek izgleda vrlo mladenački, no nakon devet punih godina u dresu Adria Mobil rekao je da mu je ovo zaista posljednja sezona. No, odmah nakon toga dodao je: "... ali zapravo nikad niste sigurni".
 


Tim se nije puno mijenjao, ali strategija tima na natjecanjima jeste i donijela je uspijehe. Uprava tima cilja na što veći broj pobjednika unutar svojih redova. Sportski direktor Branko Filip objašnjava plan, a također odaje ime još jednog vozača: "Dva vozača odnijela su sve pobjede u prethodnoj sezoni, ove godine pokušat ćemo to učiniti s više biciklista. Marko će se fokusirati na najveće utrke, a ostali biciklisti će dobiti svoju priliku na ostalim. Svatko od njih treba pobjednički mentalitet i razvit će to ako imaju priliku. Mladi vozači također imaju velika očekivanja u nacionalnoj U23 reprezentaciji, zbog čega se moraju utrkivati unutar ekipe. Imamo deset jakih biciklista, ali napraviti ćemo još jednog. Kristjan Hočevar bio je s nama kao junior, a zatim je neko vrijeme išao voziti s ekipom Meblo Jobi; no ovog ljeta vratit će se u Adria Mobil".

Ekipa započinje sezonu u Turskoj, nakon toga vraća se kući i utrkuje se u Istri te na Grand Prix Adria Mobil. Uslijedit će utrke u Francuskoj, Bosni, Mađarskoj i Austriji, a sve prije domaće utrke "Tour of Slovenia" koja je zakazana od 10.-14. lipnja/juna 2020. Ekipa će se u drugom dijelu sezone natjecati širom Europe, a mnogi vozači ciljaju i na Europsko i na Svjetsko prvenstvo.

Ljubitelji biciklizma također će htjeti čuti kako ekipa nastavlja voziti na Specialized Tarmac biciklima, opremljenim sa Campagnolo grupacijama, Vredestein i Selle Italia opremom. Sportski direktor i mehaničari pratit će vozače u Fiatovim vozilima.

Sonja Gole, generalna direktorica Adria Mobil, ponovno je izrazila potporu jedne od najuspješnijih Slovenskih tvrtki: "Slušala sam vozače s velikim entuzijazmom. Prije svega - shvatili su da smo tim i da mogu uspjeti samo sa timskim radom. Važno je da to znaju u svojoj ranoj fazi karijere. Priče o uspijehu pišemo zajedno, a ne sami. Drugo, oni žele pobijediti. I ako ne pobijedimo, i dalje dajemo sve od sebe. Kada smo prvi put dali svoju podršku timu prije 15 godina, tražili smo timski duh i brojnost i zato i dalje nastavljamo davati našu podršku".

"Kombinacija iskustva i mladosti pokazala se uspješnom u prošlosti. Sada također imamo veću motivaciju među mladim vozačima. Siguran sam da ćete čuti puno o uspjehu ove ekipe u skoroj budućnosti", dodao je Bogdan Fink, direktor biciklističkog klub Adria Mobil.

PR Adria Mobil Biciklizam
Fotografije: Vid Ponikvar/Sportida.com

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.