Slovenija

Tour of Slovenia: Otkazana utrka kroz Sloveniju

Otkazano je 27. izdanje utrke "Tour of Slovenia", jedine cestovne etapne utrke u Sloveniji.

Petodnevna utrka trebala se održati od 10. do 14. lipnja/juna, no organizatori su objavili kako je utrka otkazana zbog ograničenja u borbi protiv širenja pandemije koronavirusa.
 


"Gledajući s organizacijskog stajališta, već bismo trebali poduzimati sve aktivnosti na organizaciji Slovenskog Toura", kazao je Bogdan Fink, direktor utrke.

"Činjenica je da smo morali sve radove na terenu otkazati na nepredviđeno vrijeme i moramo dovoditi u pitanje financijsku stabilnost ovog izdanja. S obzirom na to, morali smo donijeti odgovornu odluku i otkazati utrku "Tour of Slovenia" za ovu godinu".

Mojca Novak, predsjednica organizacijskog odbora, dodala je da je odluka o poništavanju odluke donesena nakon pomnog i pažljivog razmatranja, uzimajući u obzir širi kontekst organizacije utrka.

"Slovenska vlada donijela je mjere koje ne dopuštaju daljnje provođenje organizacijskih i promotivnih aktivnosti. Istodobno moramo uzeti u obzir zdravlje svih osoba koje su uključene u projekt".

 "Organizator biciklistički klub Adria Mobil trebao bi preuzeti jako veliku količinu odgovornosti za zdravlje i sigurnost svih ljudi koji su uključeni u to. Zbog svih ovih razloga morali smo donijeti odluku o otkazivanju utrke".

UCI je potvrdio da su sve utrke obustavljene do kraja travnja/aprila, stim da je ujedno i Giro d'Italia, koji je zakazan za 9. i 27. svibnja/lipnja, odgođen. Utrke koje će se održati u lipnju/junu, uključujući Critérium du Dauphiné i Tour de Suisse, ostaju na kalendaru, ali otkazivanje Tour of Slovenia potaknut će dodatna pitanja o njihovoj održivosti, kao i onoj za Tour de France 2020, koja je trebala startati 27. lipnja/juna u Nici.

Petostruki pobjednik Bernard Hinault kazao je ovog tjedna Le Parisienu da organizacija utrke Tour de France "ne bi smjeli oklijevati" da otkažu utrku ako se pandemija coronavirusa ne ublaži uskoro.

Nakon telefonske konferencije s ključnim organizatorima utrka, UCI se načelno dogovorio da produži biciklističku sezonu do 1. studenog/novembra u nastojanju da eventualno održi odgođeni Giro i Klasike na jesen, ali ti bi planovi morali biti revidirani ako pandemija coronavirusa dovede do otkazivanja utrka koje su zakazane u ljetnom periodu.

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.