Slovenija

Pogačar i Polanc na spisku za "Criterium Du Dauphine"

Biti će ovo posljednji obračun u francuskim Alpama pred start "Tour de France" za mlade vozače.

UAE Emirates tim nada se kako će ovaj tjedan doraditi svoj formu i dovesti je do vrhunca pred "Criterium Du Dauphine",  WorldTour koji se u Francuskoj održava od 12. do 16. kolovoza/augusta. 
 


Ruta za 2020 godinu predviđen je da pogoduje brdašima na svih pet etapa dizajniranih u nedostatku timskog kronometra.  Tadej Pogačar vratit će se na tradicionalne etapne utrke u cilju za izgradnju pred nastup na Tour de France. S Tourom na horizontu, ekipa se nada kako će izgraditi formu i pripremiti se pred Grand Depart u Nici 29. kolovoza/augusta.

Spisak vozača za Criterium Du Dauphine:

- Tadej Pogačar (Slo)
- Jan Polanc (Slo)
- Davide Formolo (Ita)
- Vegard Stake Laengen (Nor)
- David De La Cruz (Spa)
- Sven Erik Bystrom (Nor)
- Alexander Kristoff ( Nor)

Pogačar: "Ulazim u Dauphine s nekim dobrim kilometrima u nogama nakon što sam prvi put bio na Strade Bianche i Milan - San Remo. Obje su utrke bile zaista jedinstvene i zadivljujuće iskustvo. I ja sam bio zadovoljan svojim nastupom na utrkama. Neke etape ovdje u Dauphineu bi mi moglo odgovarati, ali glavni cilj je izgradnja forme pred Tour de France. Forma je također trenutno jako dobra, pa ćemo i ovdje pokušati nešto napraviti".

Tim će voditi skupina od tri sportska direktora uključujući Allana Peipera (Aus), Andreja Hauptmana (Slo) i Johna Wakefielda (RSA).

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.