Slovenija

Odgođen Mercedes-Benz UCI mtb Svjetski kup u Mariboru

Na našu adresu je stiglo priopćenje od UCI u kojem stoji kako je Svjetski kup u Mariboru koji se prethodno trebao održati od 24-25 Aprila/Travnja 2021. zbog epidemiološke situacije prolongiran na novi datum i to vikend 14-15 August/Kolovoz.

U priopćenju koje smo dobili od UCI stoji: "Zbog pandemije Covid-19, Međunarodna biciklistička Federacija (UCI) prisiljena je objaviti kako će Mercedes-Benz UCI kolo MTB Svjetskog kupa koje se trebalo održati u Mariboru (Slovenija) biti prolongirana na drugi datum u  2021. godini. DH serija utrka trebala se otvoriti 24. i 25. travnja/aprila, no danas zbog nepovoljnih epidemioloških situacija prisiljeni smo pomaknuti događaj na novi datum odnosno vikend od 14. do 15. kolovoza/augusta.

Ovo odgađanje uslijedilo je nakon zahtjeva Slovenskih zdravstvenih vlasti.

UCI se zahvaljuje organizatorima na suradnji u ovoj teškoj situaciji, kao i vozačima, ekipama i svim zainteresiranim stranama na razumijevanju".
 


Napomenimo, utrka Svjetskog Kupa trebala se održati na Pohorju koje glasi kao raj za planinare i brdske bicikliste. Crna linija staze Svjetskog kupa sa svojom duljinom od 2.1 km nudi adrenalinske užitke kraljevske klase. Monika Hrastnik, najuspješnija Slovenska DH biciklistkinja, opisuje stazu sljedećim riječima:

"Cijela ruta je zanimljiva i izvrsna za gledatelje. Obično većina posjetitelja gleda utrku na dionici Rock’n Roll na Trikotnoj jasi, iako mislim da je donji dio staze također zanimljiv zbog kompresija. Ovo je dionica u kojoj zapravo vidite razliku u brzini između vozača i rada bicikala. Teren je vrlo raznolik, staza je vrlo brza i morate držati tempo od početka. Morate zadržati brzinu u zavojima i kompresijama tijekom cijelog puta. Korijeni i stjenoviti dijelovi su po mokrom vremenu vrlo skliski i to čini stazu još zanimljivijom i zahtjevnijom".

Danas očito je da ćemo ovaj veoma uzbudljivi događaj morati pratiti sredinom ljeta kada se epidemiološke situacije smire ili potpuno uklone, nadamo se.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.