Slovenija

Tour of Slovenia: Pogačar u zelenom dresu kao pobjednik 2.etape

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) pokazao je svoju dominaciju na drugoj etapu utrke koja se vozila od Žalca do dvorca Celje.

Cilj je prešao punu minutu i 22 sekunde ispred kolege Slovenca Mateja Mohoriča (Bahrein Victorious). Tadej je s ovom pobjedom postao novi sveukupni vođa utrke.
 


Tadej Pogačar već ranije rekao je da želi pobijediti na Trci kroz Sloveniju - a sada je dodatno pokazao da ništa neće prepustiti slučajnosti. Etapa od Žalca do Celja imala je nekoliko uspona, također kratak, ali prodoran završni uspon. Međutim, utrka se razvila na predzadnjoj planini Svetina gdje je Tadej napao i preuzeo vodstvo.

Pogačar je napao uz pomoć timskog koelge Diega Ulissija i Rafaja Majke, ali ubrzo je ostavio dvojac i nastavio solo prema brdskom cilju Svetina. Matteo Sobrero (Astana - Premier Tech) također je bio tamo i pokušao je pratiti Tadeja, ali Tour de Francea prvak bio je prejak. Ostatak pelotona još je više zaostao i ponovno se okupio tek nakon spusta sa Svetine i prije posljednjeg dijela prema dvorcu Celje.

Tadej je na drugoj etapi pobijedio s velikim osmijehom na licu, Matej Mohorič bio je drugi nakon sjajnog povratka, Diego Ulissi treći.
 

 


Tadej Pogačar: "Ova etapa bila je na utrci prije tri godine, ali temperatura tog dana bila je mnogo veća nego danas i noge mi nisu bile toliko jake. Danas sam se osjećao super dobro i noge su mi bile jake. Uvijek sam znao da moram biti oprezan, spustovi na ovoj etapi vrlo su nezgodni". Svi su očekivali da će danas vidjeti favorite ispred, ali konačni napad za zeleni dres trebao se dogoditi na subotnjoj etapi. No, Tadej je imao drugačije planove: "Jako volim ovu etapu, to je klasika na Tour de Franceu. Više mi se sviđa nego ona u subotu i zbog toga sam odlučio napasti. Ali nisam očekivao da ću završiti s takvim bijegom".

Mohorič je u sprintu do cilja osvojio drugo mjesto, Ulissi i Sobrero su istovremeno prošli cilj.

Najbolji mladi vozač utrke bio je Kristjan Hočevar (Adria Mobil Cycling) - koji je zauzeo  15. mjesto i sada je u bijelom dresu. "Ekipa je sjajno obavila svoj posao odvevši me do posljednjeg uspona pred grupom. Dao sam sve što sam imao, ali momci ispred bili su jednostavno prejaki. Drago mi je što sam u bijelom, naporno ću raditi kako bih ga doveo sve do Novog mesta".

Tadej je novi vođa u utrci, također ima vodstvo u brdskoj klasifikaciji.

 

Treća etapa odvest će bicikliste iz Brežica u Krško.


KOMPLETNI REZULTATI 

 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.