Slovenija

Black Hole Bike Fest: Poruka Vida Peršaka - navijači mogu tipovati u moju korist

Najbolji slovenski enduro biciklisti imaju posebnu vezu s EWS Petzen/Jamnica događajem, uostalom, utrka se odvija na njihovom domaćem terenu – tu su rođeni i to je mjesto gdje su naučili sve o brdskom biciklizmu i tu su se razvili u natjecatelje svjetske klase.

Vid Peršak, vozač Orbea FOX Enduro tima, vjerni je ambasador Black Hole Bike Festivala i endura općenito. Na utrci koja povezuje Austriju i Sloveniju 2018. postigao je svoj najbolji EWS rezultat do sada – tada je bio na 5. mjestu. Izjednačio je rezultat 2021. s izvrsnom izvedbom na EWS La Thuile.
 


Organizatori su kratko popričali s Vidom prije nego što je otišao u Škotsku na prvi krug EWS-a i nastao je sljedeći intervju.

Black Hole Bike Fest: EWS sezona počinje u Tweed Valleyu u Škotskoj. Koliko ste jaki na početku sezone i osjećate li tremu uoči prve velike ovogodišnje utrke?

Vid: U odličnoj sam formi, tako da nisam previše zabrinut, ali ću nakon utrke u Škotskoj stvarno znati gdje pripadam. S timom smo učinili sve što smo mogli, tako da ne žalim i putujem u Tweed Valley bezbrižan. Ovo je stvarno sve što sam želio za početak sezone utrka.

Sezona počinje jako kasno, ali smo unaprijed znali raspored i nisam imao problema s njim. Ali teško je biti izvan sezone 7 ili 8 mjeseci, više zbog uma nego zbog tijela. Morate ustrajati i trenirati te se nadati da ćete do prve utrke proći bez ozljeda.
 

 


Domaća utrka je na rasporedu odmah nakon Škotske, EWS Petzen/Jamnica događaj vam je naravno važan. Kakav je osjećaj imati EWS događaj na svom pragu?

Veselim se utrci, unatoč tome što ovo nije prvi put da se utrkujem kod kuće. Ali istina je da sad opet pričamo o svjetskoj seriji, ipak imam dovoljno iskustava da zbog toga ne osjećam poseban pritisak. Više sam ispunjen radošću i uzbuđenjem, što mi samo daje više motivacije.

Kako biste rangirali EWS Petzen/Jamnicu unutar sezonskog kalendara i usporedili s drugim događajima?

Lako mogu reći da je ovo jedna od najtežih utrka sezone. Tehnički teren čini ovu utrku jednom od najzahtjevnijih, pogotovo u slučaju lošeg vremena. Puno stvari može poći po zlu, ili ako koristim različite riječi, mnogo čimbenika mora kliknuti za uspjeh na ovim stazama. Mislim da je onaj tko pobijedi u ovoj utrci zaista najbolji vozač.

I ova utrka mi je teška, unatoč tome što svi pretpostavljaju da poznajem teren. Staze su toliko specifične da jednostavno nema mjesta za pogreške.
 


Koji će element utrke po vašem mišljenju odlučiti o utrci u Koruškoj?

Nisam baš siguran gdje su etape, ali naravno znam ove planine. Bit će to vrlo duga utrka, ali u isto vrijeme kratka. Ukupni pobjednik će biti onaj koji će se najbrže snaći na terenu i prilagoditi se uvjetima. Bit će vrlo važno postići ritam i brzu vožnju. Ovo će biti odlučujuće!

Imate li neke posebne planove za domaću utrku? Očekivanja su naravno velika, ali ne samo zato što poznajete svaki metar ovih staza.

Cilj mi je cijelu sezonu natjecati se na visokoj razini, a prema tome sam i trenirao. Teško je riskirati sve za jednu utrku ako imaš na umu cijelu sezonu. Dakle, mogu reći da nisam imao poseban trening za utrku na Petzenu i Jamnici.
 


Koja je vaša poruka za obožavatelje?

Nije pitanje hoće li doći ili kako, odaziv je obavezan! Imali smo veliku podršku tijekom godina, sada ovo može okrenuti utrku u našu korist, u moju korist. Utrkujem se pred najvećim vranama i najvećom podrškom, pa se nadam da će puno ljudi doći na utrku i pomoći nam da napravimo sjajan show koji će nam dugo ostati u sjećanju. Svi se također utrkujemo za navijače i to nam puno znači.

Hvala ti Vid i sretnu vožnju ti želimo! 
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.