Slovenija

Tour of Slovenia: Iznenađujuća pobjeda Rafal Majka na 1. etapi

Rafal Majka (UAE Team Emirates) pobijedio je na prvoj etapi Tour of Slovenia, nnakonn gotovo 165km duge utrke od Nove Gorice do Postojne.

Majka je već 2017. godine osvojio Slovenski tour i uvijek je kandidat za prva mjesta, tako da zapravo pobjeda i nije toliko iznenađenje. No, pravo iznenađenje je da je ovo pobjeda na etapi koju bi trebao osvojiti sprinter. Domen Novak (Bahrein-Victorious) i Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) prešli su cilj samo nekoliko sekundi iza poljskog vozača i jako razveselili Slovensku publiku.
 


Direktor utrke Tour of Slovenia Bogdan Fink uvijek govori da su biciklisti ti koji čine utrku i današnji dan je to zasigurno bio dokaz. Prva etapa trebala bi odgovarati spinterima i biciklistima koji odlaze u bijegove, ali današnji napad trojice biciklista bio je prejak za sve ostale. Napali su u posljednjem dijelu utrke, neposredno prije tri kategorizirana uspona dana i stigli sve do Postojne. Majka je u samoj završnici bio najbrži i sutra će obući zeleni dres.
 


Rafal Majka nakon pobjede na etapi imao je za kazati: "Ovo je bila dobra praksa za nas, ali vjerujte mi, Tadej će sigurno pobijediti u ovoj utrci. Bio je to težak dan zbog vrućine, ali i to je dobro jer se trebamo naviknuti na ovakve temperature prije Tour de Francea. Kad smo vidjeli kako Bahrein napada, također smo odgovorili i krenuli jako. Tadej ima dobre noge, imam i ja jer smo upravo došli s treninga u Livignu. Ova utrka je jako dobra za naš trening, ima pravi tempo. Sretan sam što mi je Tadej poklonio ovu pobjedu, jer je sigurno brži od mene. Tadej će sljedećih dana sigurno pobijediti u nekoliko etapa, a potom i u utrci".
 


Domen Novak je očito zadržao vrhunsku formu s Gira i vrlo je konkurentan i na domaćim cestama, a njegov današnji nastup pokazao je da mu je cilj prva mjesta u ukupnom poretku: “Teško je natjecati se protiv dva vozača, jedan je uvijek napadački. Pokušao sam i zadovoljan sam svojim rezultatom. Tadej i Rafal su diktirali jak tempo, ali mislim da sam ih mogao pratiti na usponima. Nisam siguran koliko je Tadej jak, ali mogao bih pratiti Majku. Tadej je napravio potez na kraju, ja sam pokrio i onda pokušao pratiti i Majku, ali jednostavno više nisam mogao".
 


Veća grupa stigla je pred cilj sa je manje od 50 sekundi nakon toga i pokazala pravi sprint prema cilju. Vicenzo Albanese (Eolo-Kometa) osvojio je i zauzeo 4.mjesto, Luka Mezgec (Team BikeExchange-Jayco) bio je 5. Matej Mohorič bio je danas na 7.mjestu, a Jan Tratnik na 13. mjestu. Slovenska publika zadovoljna je jakom izvedbom domaćih vozača koji će se na svakoj etapi žestoko boriti za pobjede.

Druga etapa spojit će Ptuj i Rogašku Slatinu, a gotovo sigurno ćemo na kraju dobiti sprintersku završnicu veće grupe biciklista... ako ne dočekamo još jedno iznenađenje.

Kompletne rezultate sa 1.etape Tour of Slovenia možete pogledati OVDJE
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.