Slovenija

Black Hole Bike Fest stavlja Karnten/Koroška na globalnu MTB kartu

Četiri dana natjecanja, donosi pravi biciklistički spektakl i preko 1000 biciklista i timskog osoblja tima iz više od 40 zemalja svijeta.

Ovo je samo nekoliko brojeva iz Black Hole Bike Festa & EWS Petzen/Jamnica, Festival brdskog biciklizma i Enduro Racing. Festival je jučer završio spektakularnim pobjedama Francuza Isabeaua Courduriera i Kanađanina Jessea Melameda.
 


Karnten/Koroška je poznata regija među ogromnom zajednicom brdskih biciklista, posebno nakon 2018. godine sa EWS  događajem Petzen/Jamnica koja šalje slike područja širom svijeta. Ista stvar se sada događa s Global Media koji se ponovno prijavljuje s festivalom; 2022. godine, naravno, nisu sami, biciklisti i timovi dijele vijesti s milijunima svojih sljedbenika na društvenim medijima.

Festival je završio u nedelju s glavnom utrkom EWS Petzen/Jamnica, a Isabeau Courdurier (Lapierre Zipp Collective) i Jesse Melamed (Rocky Mountain Race Face) pobijedili su u kategorijama Pro. Lokalni omiljeni biciklist Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team) bio je na 15. mjestu, iako je imao velike probleme na stazi. Tina Srdel bila je na drugom mjestu u utrci U21 Women, Miha Srdel bio je 14. u istoj dobnoj skupini u muškoj utrci. Najbrži Austrijanci bili su Hanna Steinthaler (Cube Action Team) na 26. mjestu i Matthias Stonig u na 38. mjestu. Regionalna zvijezda Yana Dobnig (Team Dorrong Enduro) bila je na 28. mjestu.
 

 


Ukupno više od 660 biciklista natjecalo se na EWS, EWS100 i EWS-E utrkama, naravno da ne bismo trebali zaboraviti buduće šampione-mladi talenti koji su danas nnatjecali na događaju EWS djeca. Festival i utrke povezali su četiri natjecateljska područja - Petzen, Jamnica, Črna na Koroškem i Mežica na Austrijskoj i Slovenskoj strani regije, što je bio sjajan logistički izazov, pogotovo jer se u planinama odvijaju visoko. Tim od 200 profesionalaca i volontera bio je izazov.

Biciklisti vole utrke na EWS Petzen/Jamnica, unatoč činjenici da predstavlja veliki izazov. Utrka je na više načina jedinstvena, najočigledniji je da jedna utrka se odvija u dvije zemlje. Staze su super tehničke i duge, što ovo čini jednom od najtežih utrka u sezoni.
 


Biciklisti su uživali u dugim i tehničkim etapama s puno nadmorske visine i odličnim pogledom. Triler na Petzenu, prva etapa pro utrke - najbržem je trebalo više od 13 minuta da ga završi - čak je preimenovan na Monster Stage zbog njegove dužine, ali svi također uživaju u pogledima s vrha i izazovu koje ove planine mogu ponuditi za ponuditi. Nakon što su završili utrku u potpunosti su iskoristili 7,5 jezera (jedno je na rijeci Drau, tako da nije službeno jezero) i sve što Kärnten/Koroška može ponuditi.
 


Black Hole Bike Fest zatvara zavjesu za 2022. sezonu s puno uspjeha i jasnom porukom - brdski biciklisti iz cijelog svijeta dobrodošli su u Karnten/Koroška. Regija je postala lider u tom području, tako da je jedino pravo završiti riječima Dušana Štrucl - Dixi, pionir MTB turizma na Karnten/Koroška, ​​usmjeren prema organizatorima, graditeljima staza, natjecateljima i svim brdskim biciklistima: "Hvala Vam na ostvarenju ovog sna."
 


Linkovi:

Festival: https://www.blackhole-bikefest.com
Enduro World Series: https://www.enduroworldseries.com 
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.