Srbija

Završeno 59. izdanje trke Kroz Srbiju

Enrico Salvador ukupni je pobjednik 59. izdanja trke Kroz Srbiju koja je jučer završena posljednjom etapom voženom od Mionice do Požarevca.

Italijan nije imao problema da sačuva žutu majicu i prednost od 15 sekundi u posljednjih 155 kilometara jer je glavna grupa uglavnom bila kompaktna, a u bijegu bili vozači koji su zaostajali u generalnom plasmanu.
 


Prvi na cilj stigao je član slovačke Dukle Jan Andrej Cully, dok je mnogobrojnu publiku u Požarevcu razveselio reprezentativac Srbije Marko Danilović koji je zauzeo drugo mjesto. Treća pozicija pripala je Simone Innocenti iz ekipe Mito Cycling.

Ipak, najviše razloga za zadovoljstvo ima Salvador koji je od prve etape lider u generalnom plasmanu. Slavio je u kružnoj trci u Istočnom Sarajevu, a prvi kroz cilj je prošao na poluetapi u Mionici.
 


"Vrlo sam sretan, osjećao sam se odlično od početka, a imao sam i veliku podršku i pomoć mojih timskih kolega. Ovo je jedan od najvećih pobjeda u mojoj karijeri. Organizacija je bila odlična sve pohvale za odrađen posao od prvog do posljednjeg kilometra", rekao je Salvador koji je ipak morao da preda crvenu majicu za najboljeg sprintera Rikardu Bobu iz Mito Cycling tima.

Poslije Banjalučanina Dušana Kalabe koji je osvojio drugo mjesto na Zlatiboru i peto u Mionici, junak srpskog biciklizma je Danilović. Momci selektora Nebojše Jovanovića vozili su hrabro u svim etapama, a nagrada je došla u posljednjoj.
 


"Bio sam u više begova od početka etape, imao sam veliku motivaciju i nadao se da mogu do pobede. Slovak je čak pao u posljednjih četiri, pet kilometara pa sam morao da vučem konstantno, a on mi je u tim trenucima rekao da će se zadovoljiti drugim mestom. Na kraju me je prestigao jer sam se mnogo potrošio, odreagovao je malo nesportski, ali to nikada ne možete da predvidite. Generalno sam zadovoljan nastupom našeg tima, jer i Kalabino drugo mesto takođe računam kao naše", rekao je Danilović.

Kući zadovoljan ide i član  “WSA KTM Grac” tima Moran Vermeulen koji je sačuvao plavu majicu za najboljeg brdskog vozača, a ujedno je i najbolji mladi vozač pa mu je pripala i bijela majica.
 


Organizatori najdugovječnije trke u regionu položili su ispit najvišom ocjenom jer je sve proteklo u najboljem redu i bez ikakvih incidenata. On što je važno, uspjeli su u punoj mjeri da sprovedu u djelo moto ovogodišnjeg izdanja trke "Biciklizam i turizam zajedno”. Spojili su dva najveća turistička centra Republike Srpske i Srbije, Jahorinu i Zlatibor, a osim prirodnih ljepota, karavan i mnogobrojni gosti mogli su da uživaju u gostoljubivosti svih gradova i opština domaćina počevši od Istočnog Sarajeva i Pala na jednoj, te Priboja, Mionice i Požarevca na drugoj strani Drine. Svi domaćini bili su 24 sata na usluzi, a ujedno su iskoristili priliku da pokažu najjače adute kojima raspolažu.
 


"Mogu samo da se zahvalim svima onima koji su pomogli u realizaciji ovako divnog događaja koji nas definitivno izdvaja od okruženja kada je biciklizam u pitanju. Zna se da smo dobri domaćini, a sada to znaju i ljudi iz više od 30 zemalja svijeta. Ova trka je naš ponos i veliki potencijal koji moramo da kristimo ne samo u toku njenog trajanja nego svih 365 dana u godini. Efekte polako uviđa sve više gradova i vjerujem da ćemo i jubilarnm 60. izdanju imati bar četiri etape, a naša želja je da bude i poneka više", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.