Srbija

Metalac počeo Turneju u Kini

Biciklisti Kraljevačkog Metalca počeli su turneju u Kini na trci "Tour de Balinzuoqi" koja se vozi u blizini Mongolije. Đorđe Đurić svojom vožnjom je zauzeo odlično 4. mjesto i Šon Burger 6. mjesto u konkurenciji 160 biciklista iz 20 zemalja i 4 kontinenta.

Nažalost najveća nada i pojačanje Metalca za naredne dve etapne trke Janez Brajković bivši Svjetski prvak i pobjednik mnogih velikih trka morao je danas završiti turneju i vratiti se nazad kući u Sloveniju nakon što je doživio teži pad i prelom ključne kosti.
 


Brajkovića je u zadnjih 2km trke zakačio vozač u velikoj brzini.

Ekipa nastavlja turneju sve do 29.09 kada se završava i glavna trka "Tour of Poyang Lake" za koju se Jani najviee spremao i gdje bi vjerovatno išao na pobjedu.
 


Ekipa nastavlja u sastavu: Đorđe Đurić, Dušan Kalaba, Marko Danilović, Stefan Stefanović, i gost iz Amerike Šon Buger koji je prvu trku završio na 6. mjestu, a ekipa Metalca zauzela je 4. ekipno mjesto od 24 ekipe koje učestvuju na ovom touru.

U vodstu su: Radisa Čubrić, Dimitrijevic Lazar i Pavlović Zoran 
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.