Srbija

Jelena Erić sigurnim korakom ka samom vrhu

Najbolja srpska biciklistkinja Jelena Erić potpisala je profesionalni ugovor sa Španjolskom ekipom Movistar, koja ima velike ambicije u svjetskom biciklizmu.

U djetinjstvu su joj predviđali uspješnu svjetsku karijeru. Bila je najveća nada srpskog biciklizma, a danas je velika zvijezda čuvenog španjolskog tima i biciklistkinja od koje se tek očekuju vrhunski svjetski rezultati. Jelena Erić krupnim koracima ide ka samom vrhu.
 


Jelena Erić ima 23 godine. Rođena Kraljevčanka ponikla je u redovima čuvenog kluba Metalac iz Kraljeva, a od 2015. iskustvo je skupljala u inostranim timovima, BTC City Ljubljana, Silens Pro iz SAD-a, Ale Cipolini timu iz Italije, a od naredne godine voziti će i za pomenuti španjolski Movistar.
 


Jelena Erić je od 2011. osvojila 11 titula šampionke Srbije u drumskom biciklizmu i na kronometru. Pažnju na sebe skrenula je i na jednoj od najprestižnijih trka u ženskom biciklizmu, čuvenom BeNe Turu u Belgiji i Holandiji, trci na kojoj se proslavila i legendarna Marianne Vos, višestruka svjetska i europska šampionka i Olimpijska pobjednica u Londonu 2012.

Poslije ovakvih rezultata, jasno je da Jelena sanja majicu sa UCI bojama namenjenu svjetskim prvacima.

To je san je o kojem su sanjale generacije biciklista u Srbiji. Jelena je dokazala da ima potencijal i kvalitet, a hoće li ući u istoriju kao prva šampionka svijeta iz Srbije, vidjeti će se možda već na narednom Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj naredne godine.

Izvor: RTS.rs

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Mirela Čučak

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.