Srbija

Još jednom Metalac nastupa na turneji po Kini

Ekipa Metalca danas je otputovala za Kinu preko Dohe gdje ih očekuje tri vikenda jakih trka sa biciklistima širom svijeta.

Prva i najača trka svakako biti će od 08.–11.11. na "Tour of Quanzhou" UCI 2.2 kategorije i postoji velika šansa za Srbiju da se uzme još koji bod na Svjetskoj listi.
 


Nakon ove trke i sa jugoistoka ekipa se seli sjeverno par hiljada kilometra na trku "Tour de Loquan" gdje je Metalac prošle godine trijumfovao i ekipno i pojedinačno, a poslije toga ekipa se seli blizu Kunmniga gdje će nastupiti na dvodnevnoj trci "Tour de Panzhihua".

Za ekipu Metalca na prvoj Trci Oko Quanzhou nastupaju: Kalaba Dušan, Danilović Marko, Đordđe Đurić, Stefanović Stefan i Vulicevic Vladimir.
 


Dok će zadnja dva vikenda opet specijalni gost ekipe biti bivši Svjetski prvak u U23 kategoriji i višestruki uspješni učesnik "Tour de France" i drugih Grand Tour trka Janez Brajković. Brajković će također nastupiti u dresu Metalca.

Vođa Puta je sportski direktor Radiša Čubrić.

"Odlazimo sa zadovoljstvom u Kinu i čast nam je da predstavljamo Srpski biciklizam kao ekipni i pojedinačni Šampioni Srbije i to u Kini gde je biciklizam sve popularniji i gde se trenutno organizuju najbolje trke na svetu u svakom pogledu organizacije, publike, bezbednosti, smeštaja i naravno nagrada koje najviše vole biciklisti", izjavio je Čubrić.

Press: BK Metalac Kraljevo –R. Čubrić Sportski Director

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.