Srbija

Dušan Kalaba osvojio drugo mjesto na "Tour of Quanzhou Bay"

Odličan posao u Kini! Ili možda bolje da članak započnemo sa riječima: "U Kini sve po starom, CCM Metalac ponovo na postolju"!

Kako god na otpočnemo sa pisanjem, Srbija ima razlog za slavlje, Dušan Kalaba (CCN Metalac) na današnjoj 2. etapi utrke "Tour of Quanzhou Bay" zauzeo je drugo mjesto i predstavio svoju zemlju na najljepši način.
 


Napomenimo, "Tour of Quanzhou Bay" 2.2 UCI kategorije trodnevna je međunarodna cestovna biciklistička utrka, koja je dio UCI Asia Toura i održava se u Kini. Danas su vozači na rasporedu imali etapu u dužini od 108.5km koja se vozila iz grada Shishi da Fengze -a.

U masovnom sprintu pobijedio je Australac Matthew Rice (Pro Racing Sunshine Coast), ispred Srbina Dušana Kalabe (CCN Metalac) i Malezijca Mohd Shahrul Mat Amin (Terengganu Cycling Team).

 


U općoj klasifikaciji Ukrajinac Kononenko Mykhaylo (Shenzhen Xidesheng Cycling Team) je zadržao kontrolu nad događajem i vodeći je sa 4 minute i 6 sekundi ispred svojih suparnika Australca Ryan Cavanagh (St George Continental Cycling Team) na drugom mjestu, te šest minuta prednosti nad vozačem iz Indonezije Aiman Cahyadi (Pgn Road Cycling Team) na trećem mjestu.

Kalaba je današnjom vožnjom donio Srbiji nove UCI bodove, a klubu još jedno postolje što je moramo priznati velika promocija kako tima CCN Metalac, tako i zemlje Srbije odakle dolazi ova ekipa. Na današnjoj utrci nastupilo je stotinjak vozača i 17 ekipa sa 4 kontinenata.

"Juče smo imali težak dan i loš plasman zbog dugog puta i loše aklimatizacije, a ovde u Aziji trenutno dominiraju Australijanci jer je sezona u punom jeku kao i Rusi i Ukrajinci koji voze za profesionalne ekipe", kratko je u komentirao Radiša Čubrić.
 


Od ostalih vozača iz regije najbolji plasman ostvario je Đorđe Đurić (CCN Metalac) sa 10. mjestom, dok je Slovenac Matej Drinovec (Taiyuan Miogee Cycling Team) završio utrku na 26.mjestu. Vladimir Vulicevic završio je na 69.mjestu, Stefan Stefanović na 71.mjestu, te Marko Danilović na 81. mjestu, svi iz tima CCN Metalac.

"Danas je cela ekipa vozila odlično i treba reći da je mladi Đurić Đorđe završio u prvih 10, a ekipa Metalca vozi u sastavu Danilović Marko, Kalaba Dušan, Đorđe Đurić, Stefanović Stefan i Vulicevic Vladimir, a od sledećeg vikenda ekipi se priključuje bivši Svetski prvak do 23 god. i poznati ProTour vozač Janez Brajkovic", dodao je Čubrić.
 

 


Sa sutrašnjom trećom etapom koja se vozi iz grada Yongchun u Beixi u dužini od 112.6km završava ova etapna utrka, a poslije toga ekipa se seli nekoliko tisuća kilometara  sjevero-istocno u Shijiazhuang, da bi poslije toga zadnji vikend 23-24.11. preselili u Kunming gdje ekipa sa trkom "Tour of PanZhiHua" završava svoju turneju u Kini.
 

KOMPLETNI REZULTATI 

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.